S'eleva a quatre el nombre de detinguts per la baralla amb arma blanca de Puig-reig

Les administracions s'han compromès a treballar mesures de prevenció de la violència per a què no es tornin a produir situacions d'aquest tipus entre persones joves

20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:15h
La zona de la plaça de la Creu, a Puig-reig.
La zona de la plaça de la Creu, a Puig-reig. | Google Maps
S'eleva a quatre el nombre de detinguts després de la baralla que dimecres va implicar dos grups de joves a Puig-reig i que va acabar amb un menor ferit per arma blanca. La batussa, que va començar com una disputa entre dos grups, va esclatar al vespre al centre de Puig-reig, a la zona de la plaça de la Creu. Alguns dels joves van refugiar-se a l'interior d'un bar on va acabar resultant ferit un menor per arma blanca i va haver-hi cops i empentes, així com destrosses materials de tota mena. Va arribar a afectar la cuina de l'establiment, ja que és on s'havien refugiat alguns dels joves i on va produir-se la ganivetada.  

Tres dels quatre joves arrestats tenen 18 anys i també s'ha detingut un jove de 17 anys que ha quedat en llibertat després de comparèixer davant de la Fiscalia de Menors. Els majors d'edat detinguts estan a l'espera de passar a disposició judicial.

A hores d'ara, la investigació de la policia catalana es manté oberta i no es descarten més detencions. En la disputa, van participar-hi joves veïns de Puig-reig i almenys cinc joves de Berga, alguns dels quals amb antecedents i que anaven armats amb bats i altres objectes contundents. Els nois de Berga s'haurien desplaçat expressament a Puig-reig per enfrontar-se a l'altre grup. 

L'incident va esclatar per un conflicte provinent de dies anteriors entre els joves. La policia està investigant les raons de fons de la baralla. Entre les hipòtesis amb què es treballa es creu que podria haver estat una qüestió de drogues, si bé també sembla que hi hauria un tema d'enemistat personal entre els mateixos joves. 

El ferit per ganivetada és un menor de 17 anys que va ser traslladat amb una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Va patir ferides al pit i al tòrax però la seva vida no corre perill malgrat continuar hospitalitzat.

Aquest matí, per analitzar la gravetat dels fets i estudiar mesures, s'ha produït una trobada on hi han assistit el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, el regidor de Drets Socials, Ivan Sánchez, l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, el regidor de Puig-reig, Josep Parera i representants dels Mossos d'Esquadra i personal tècnic. En acabar, s'ha fet públic un comunicat on s'ha volgut posar de manifest "el rebuig a la violència de qualsevol tipus, especialment i en aquest cas, entre joves dels municipis del Berguedà". 

Les administracions s'han compromès a treballar mesures de prevenció de la violència per a què no es tornin a produir situacions d'aquest tipus. Des dels serveis d'atenció social, s'està realitzant l'acompanyament de les famílies afectades i es preveu portar a terme un procés de mediació entre els afectats. 

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat a NacióBerguedà que es reforçarà la vigilància al poble, també amb més presència dels Mossos d'Esquadra, però que a la vegada, s'apostarà per dur a terme processos de mediació amb els joves i les famílies, per la qual cosa es treballarà conjuntament des dels serveis socials de Puig-reig, Berga i en l'àmbit comarcal.

Altarriba ha apuntat que la baralla va causar alarma perquè va produir-se en un moment de molta afluència de gent, i s'hi van veure involucrats diversos joves per un conflicte provinent de dies anteriors. Tanmateix, ha volgut tranquil·litzar els veïns, assegurant que es tracta d'un fet "puntual" d'una baralla entre joves, i que per evitar que es repeteixi hi haurà aquest treball conjunt entre administracions amb joves afectats, famílies i col·lectius que siguin més vulnerables. 
Arxivat a