Joan Ferrer inaugura a la llibreria Quatre Cantons l’exposició «Obra damunt paper 2019»

L'antològica del convent de Sant Francesc encara la recta final en plenes festes nadalenques i, en paral·lel, prepara un acte de cloenda per a dissabte 28 a les 7 de la tarda

Redacció
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:47h
El pintor Joan Ferrer (arxiu).
El pintor Joan Ferrer (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La llibreria Quatre Cantons de Berga acull, a partir d'aquest divendres 20, l'exposició dels darrers treballs sobre paper de Joan Ferrer. Són 10 peces inèdites per a una mostra ja tradicional per aquestes dates a la llibreria-centre d'art berguedà i que enguany coincideix amb la recta final de la gran antològica El tacte de la llum que es pot veure al convent de Sant Francesc fins dissabte 28.
 
Les composicions exposades a la llibreria Quatre Cantons parteixen cromàticament de la seva darrera pintura, de gran format, De vell no es passa (2019), la qual es pot veure, precisament, al convent de Sant Francesc. Ho fan a través del color i no pas de la forma on la taca informe que ha anat mostrant en les obres dels darrers anys deixa pas a la geometria. Una paleta reduïda i ben escollida de negres, ocres i vermells, tots ells mats, es disputen l'espai.

La llibertat que el paper ofereix al pintor li permet explorar noves dimensions expressives. A vegades són tan sols unes poques línies que sobresurten del negre; d'altres un joc de formes i colors que es disputen la dominància en l'espai compositiu.
 
En aquesta nova sèrie hi trobem un nou Joan Ferrer que "ens mostra el seu mestratge i ens desvetlla una pintura que de reüll s'acosta al constructivisme sense deixar del tot l'informalisme que ja ens té avesats", segons expliquen fonts dels Amics de Joan Ferrer. Composició, disposició i atzar. De ben segur que aquestes obres no les hem vist abans. 

La inauguració de l'exposició a la llibreria Quatre Cantons serà aquest divendres a les 7 de la tarda.

Horaris de Nadal de l'exposició antològica "El tacte de la llum"
 
L'exposició antològica del convent de Sant Francesc encara la recta final en plenes festes nadalenques, i és per això que s'han ajustat els horaris d'aquests dies. Així mateix, s'ha programat l'acte de cloenda per a dissabte 28 a les 19 hores. Els horaris queden de la següent manera:

Dilluns 23. De 10 a 13 i de 17 a 20 hores. 
 
Dimarts 24. De 10 a 13 hores.
 
Dimecres 25. Nadal. De 10 a 13.30 hores.
 
Dijous 26. Sant Esteve. De 10 a 13.30 hores i de 18 a 20 hores.
 
Divendres 27. De 10 a 13 i de 17 a 20 hores.
 
Dissabte 28. De 10 a 13 hores. Cloenda: 19 hores.