Berguedà i Bages acosten un servei contra el consum de drogues

El programa Spott de la Diputació de Barcelona s'instaura a la Catalunya Central

Redacció
23 de març del 2015
Actualitzat a la 13:01h

 


Des d'aquest mes de març, el Bages acollirà un nou servei d'atenció a joves amb problemes de drogues, destinat a frenar el consum inicial de substàncies estupefaents i a abordar-ne els darreres increments, tant en aquesta comarca, com al Berguedà. Per aquest motiu, el programa Spott de la Diputació de Barcelona s'acostarà a la Catalunya Central, amb serveis psicològics i d'educació social, que es donaran des de Manresa.

Aquest programa va ser el primer servei públic i d'assistència, tractament i prevenció per a persones drogodependents que va tenir l'Estat espanyol, i com a objectiu, té donar suport als serveis municipals i consells comarcals en la detenció i atenció dels adolescents i joves amb problemes relacionats amb el consum de drogues. En el cas del Berguedà i el Bages, s'incidirà especialment en la detecció i el tractament precoç d'aquesta problemàtica, ja que els Serveis Socials d'ambdues comarques ho han requerit, i han alertat de la distància geogràfica que hi havia per poder disposar dels beneficis d'aquest programa a la Catalunya Central. 

El nou punt d'atenció realitzarà un seguiment exhaustiu als menors que presentin un perfil de risc i que necessitin atenció terapèutica, i actuarà, sobretot, en l'assessorament i informació sobre les drogues.