FOTOS Els Reis d'Orient recullen el carbó a les mines de Cercs davant l'expectació de centenars d'infants

Durant tot el matí de diumenge els visitants han pogut passejar pel mercat de Nadal amb una dotzena de paradetes i gaudir d'una xocolatada solidària

16 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:20h
Els Reis de l'Orient recullen la comanda de carbó a Cercs.
Els Reis de l'Orient recullen la comanda de carbó a Cercs. | Pilar Màrquez Ambròs
Els Reis d'Orient han recollit ja la comanda de carbó a les mines de Cercs davant l'expectació de centenars d'infants. Ho han fet al punt de migdia d'aquest diumenge, després d'un matí de boira, i tot just quan el sol començava a deixar-se veure a l'antiga colònia minera de Sant Corneli. Els Reis han arribat acompanyats dels patges i de les seves respectives comitives al Museu de les Mines de Cercs, on han rebut la salutació de l'alcalde, Jesús Calderer, abans d'endinsar-se amb trenet a la galeria de Sant Romà. 

La visita de Ses Majestats ja s'ha convertit en tota una tradició a Sant Corneli de Cercs, i cada any la seva presència atrau centenars de famílies, no només del Berguedà sinó també d'altres punts de Catalunya. En aquesta edició, els aparcaments del nucli, com el que l'ajuntament ha habilitat al camp de futbol, s'han omplert una estona abans de la celebració.

Com cada any, els Reis han entrat a la mina de Sant Romà per recollir el carbó que repartiran durant la propera nit de Reis arreu del món, sobretot a casa d'aquells infants que no han fet gens de bondat durant l'any; i que, per tant, no es mereixen els regals que han demanat. La missió a priori poc simpàtica dels tres Reis màgics, que han sortit de la mina pocs minuts després d'entrar-hi, amb caixes plenes de carbó, no ha semblat espantar gaire als infants que els han acollit amb entusiasme.

Tots i cadascun dels nens i nenes presents a Cercs aquest diumenge han pogut acostar-se als tres mags abans d'anar a dinar, per tenir l'oportunitat d'explicar-los la llista de desitjos i rebre una bosseta de carbó dolç com a obsequi. Els somriures i els nervis han estat generalitzats. Potser perquè falten tres setmanes per la nit més anhelada, i això segurament fa que fins i tot la canalla més entremaliada sigui optimista: al cap i a la fi, encara els queden un bon grapat de dies per fer cas als pares i així estalviar-se rebre una bossa de carbó de veritat. 
 

Els Reis d'Orient a Sant Corneli de Cercs. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El Rei Baltasar amb una caixa de carbó de la mina. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Parades artesanals i xocolatada contra el càncer
 
Durant tot el matí, els visitants han pogut passejar pel mercat de Nadal amb una dotzena de paradetes amb productes artesanals, articles de regal i detalls nadalencs; i han pogut gaudir d'una xocolatada solidària a benefici de "Tot és possible" per ajudar l'Arlet, una nena del municipi que pateix un neuroblastoma. 
 
Any rere any, aquesta festa s'ha anat consolidant i ha passat a ser una de les més populars a la comarca. A més, es tracta d'una activitat única que es va decidir fer des del museu i que segueix mantenint la seva originalitat i màgia, ja que permet als nens gaudir dels Reis Mags d'Orient un dia més. 
 
Amb aquesta activitat, el Museu de les Mines de Cercs tanca una temporada plena
d'activitats, marcada pel seu 20è aniversari A partir del dia 22 de desembre i fins al 7 de gener, ambdós inclosos el  museu inicia uns dies de descans pel seu personal i romandrà tancat aprofitant per fer-hi tasques de manteniment i reparacions habituals. 
 

Els Reis han entrat a la galeria de Sant Romà. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Els Reis de l'Orient recullen la comanda de carbó a Cercs. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Els Reis de l'Orient dirigint-se als infants abans de recollir el carbó a les mines de Cercs. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Patges amb el carbó. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Parades d'artesania a la plaça de Sant Romà. Foto: Pilar Màrquez Ambròs