La CGT denuncia Monserveis a Fiscalia pel cas de les treballadores sense papers ni contracte

Els anarcosindicalistes han convocat també una concentració per aquest dimarts, a les 11 del matí, davant la seu de l'empresa a Berga, per exigir la readmissió de la seva delegada sindical

16 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:30h
Enganxada de cartells i pintades a Monserveis Berga durant la manifestació feminista del passat mes de març.
Enganxada de cartells i pintades a Monserveis Berga durant la manifestació feminista del passat mes de març. | Pilar Màrquez Ambròs
La CGT ha presentat una demanda a la Fiscalia Provincial de Barcelona contra Monserveis per delictes contra els drets dels treballadors, concretament per no donar-los d'alta a la seguretat social o ocupar-los sense autorització ni permís de treball "de forma reiterada". En aquest sentit, el sindicat ha traslladat al ministeri fiscal que l'empresa ha vulnerat els article 311.1 i el 311 bis del Codi Penal. En paral·lel, els anarcosindicalistes han convocat una concentració per aquest dimarts, a les 11 del matí, davant la seu de Monserveis a Berga, per exigir la readmissió de la seva delegada sindical.

Cal recordar que l'empresa Monserveis, amb centres de treball al Bages i el Berguedà, va ser multada a l'octubre amb 775.000 euros per tenir 52 treballadores sense contracte ni alta a la Seguretat Social, i algunes d'elles, fins i tot, sense ni permís de treball i residència. En aquell llavors, va ser el mateix departament de Treball, Afers Socials i Famílies qui va anunciar que traslladava el cas a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). 

L'article 311.1 del Codi Penal preveu penes de presó "de sis mesos a sis anys" i multa "de sis a dotze mesos" als que donin ocupació a diversos treballadors sense comunicar la seva alta a la Seguretat Social, si el nombre d'empleats afectats és del 25% a empreses de més de 100, del 50% en més de 10 i menys de 100, i de la totalitat a empreses d'entre cinc i deu treballadors. Ocupar treballadors estrangers sense permís de treball "de forma reiterada" està penat, segons l'article 311 bis, amb penes "de 3 a 18 mesos de presó" o "multa de 12 a 30 mesos". 

El sindicat va denunciar l'acomiadament de la seva delegada pocs dies després d'impugnar les eleccions sindicals que va impulsar la UGT a Monserveis de cara als passats 12 i 13 de novembre en entendre que ho hauria fet en connivència amb l'empresa.
 


Arxivat a