El Berguedà repeteix com una de les 100 millors destinacions turístiques del món

La comarca torna a optar a algun dels guardons de Green Destinations

Redacció
16 de desembre del 2019
Activitat turística al Berguedà.
Activitat turística al Berguedà. | ADBerguedà
El Berguedà repeteix com una de les 100 millors destinacions turístiques sostenibles del món. L'any passat la comarca ja va estar seleccionada com una de les 100 millors destinacions turístiques per l'organització Green Destinations, i fins i tot va ser finalista dins la categoria de Cultura i Comunitats. Segons han explicat fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB), "aquest any, de nou, el Berguedà ha tornat a estar seleccionada i torna a optar a algun dels guardons que es donaran a la gala del mes de març a Berlín, dins la fira de turisme internacional ITB".
 
Green Destinations és una organització sense ànim de lucre basada als Països Baixos que treballa pel turisme sostenible, amb vinculació amb organitzacions, empreses i entitats acadèmiques expertes en la temàtica del turisme sostenible. En l'àmbit català, a part del Berguedà, també estan en aquesta distinció l'Estartit-Torroella de Montgrí i les Terres de l'Ebre.
 
Enguany, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha impulsat la integració del Berguedà en les 100 millors destinacions sostenibles del món. Fonts de l'ens han indicat que "s'ha apostat per treballar amb més profunditat dins del reconeixement de Green Destination i obtenir una certificació que suposa el segell de membre". Això suposa "un graó més i també una major implicació, que requereix un treball més extens per complir els 130 requisits que aquesta certificació exigeix i també la revisió d'un auditor extern que valora tots els àmbits de la sostenibilitat (econòmica, social i ambiental)", han assegurat fonts de l'ens.

Lluís Vall, president de l'Agència, ha apuntat que "aquest és el premi de l'any de feina, de professionals de l'ADB i també dels empresaris del sector turístic". Segons Vall, "per diferenciar-nos de la resta d'indrets calia fer una aposta clara pel turisme sostenible, apostar perquè els serveis estiguin adaptats al nostre medi ambient i sobretot per aquell client conscienciat amb l'entorn i que valora que al nostre territori els serveis vetllin per la cura de tot plegat".