Feminisme

Berga inicia una campanya per acabar amb el sexisme present al món de l'esport

Les accions es faran el 2020 i consistiran en tallers, formacions i la creació d'un grup motor, format per esportistes i persones dels clubs, per detectar les diferents problemàtiques i erradicar el masclisme

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 12 de desembre de 2019 a les 19:05 |
La regidora de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva, Roser Valverde. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'esport no és aliè als defectes i virtuts de la societat que l'envolta. Per això, les regidories de Feminisme i Esport de l'Ajuntament de Berga han posat en marxa una campanya de conscienciació per eliminar les actituds sexistes que es produeixen al món esportiu. La iniciativa, que ha anunciat la regidora de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva, Roser Valverde, en el marc de la presentació de la 20a edició de la Sant Silvestre, s'anomena "Vull l'Esport". I es fa en el marc del projecte "Vull la nit" contra les agressions masclistes en entorns festius.

La regidora Roser Valverde ha afirmat que l'objectiu és el de "treballar conjuntament amb les entitats esportives per abordar la lluita contra el masclisme de forma transversal i implicant les persones que formen part dels clubs: els esportistes, els tècnics, els membres de les juntes i les famílies". Aquestes accions es portaran a terme el 2020 i consistiran en la creació d'un grup motor format per esportistes i persones vinculades als clubs esportius de la ciutat per detectar les particularitats d'aquest àmbit. A més, s'elaborarà un document de treball i es realitzaran tallers i formacions adaptats als diferents públics que intervenen i es relacionen en els esdeveniments esportius. 

 
De moment, s'ha donat a conèixer el logotip de la campanya, en què apareixen dos esportistes, una noia i un noi, envoltats d'elements que fan referència a diferents disciplines esportives. La imatge de campanya serà visible en les samarretes dels participants de la Sant Silvestre on aquesta es vol donar a conèixer. 

"Vull l'esport" busca, en resum, conscienciar a clubs, esportistes i famílies amb l'objectiu de detectar problemàtiques i erradicar el masclisme. Es desenvoluparà durant l'any vinent, durant el qual la màxima responsable de l'àrea de Feminisme, LGTBI i societat inclusiva, Roser Valverde, confia en "fer un treball important amb tots els clubs de la ciutat". 

Logo de la campanya 'Vull l'esport' contra el sexisme. Foto: Aj.Berga

 

Participació