El Consell fa efectius els 60.000 euros de l'ajut promès a l'Associació Pro Disminuïts

La consellera d'Atenció a les Persones detalla que 13 dels 27 ajuntaments ja han signat també el conveni necessari per realitzar la seva aportació

12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:49h
La consellera Anna Maria Serra durant el ple d'anit.
La consellera Anna Maria Serra durant el ple d'anit. | Pilar Màrquez Ambròs
El Consell Comarcal del Berguedà ha fet efectius ja els 66.690,24 euros de l'aportació extraordinària promesa a l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. Ho ha explicat la consellera comarcal d'Atenció a les persones, Salut i Polítiques d'igualtat, Anna Maria Serra, durant el ple ordinari d'aquest dimecres a la nit. "També intentarem fer efectiu a finals d'aquest mes de desembre o a principi del vinent, l'import que ha de cobrir el sou del primer mig any del gerent", ha afegit Serra. 

Anna Maria Serra ha assegurat que "del conveni pendent amb els ajuntaments, hi ha 13 dels 27 consistoris compromesos que ja han signat també la documentació" per fer efectiva l'ajuda. Els que no hagin rubricat la documentació abans d'acabar aquesta setmana, hauran de fer-ho a partir de gener. 

L'aportació extraordinària del Consell és de 66.690,24 euros i 6 mesos del sou del gerent que l'ens valora en uns 25.000 euros. Aquesta xifra, sumada a l'aportació dels ajuntaments, suma prop de 200.000 euros. L'entitat travessa una greu situació econòmica des del passat mes de gener i, segons dades d'octubre, ha d'eixugar un desequilibri de 480.000 euros. El seu gerent, Valentí Camprubí, va exposar fa més d'un mes al Consell d'Alcaldes del Berguedà la situació econòmica d'aquesta entitat del tercer sector que a hores d'ara treballa per convertir-se en fundació amb participació de patrons públics.

"Ara mateix, l'associació ens reclama aquests diners per poder pagar nòmines i afrontar els problemes de liquiditat, de manera que als ajuntaments que tinguin intenció de signar el conveni, els demanem que ho facin aviat", ha expressat al ple la consellera d'Atenció a les Persones. "L'entitat està fent els deures, està treballant amb el nou gerent, hem de pensar que partia d'un punt de partida complicat", ha expressat Anna Maria Serra.