La Sant Silvestre de Berga espera arribar al miler d'inscrits d'edicions anteriors en el seu 20è aniversari

L'última cursa de l'any anuncia que hi haurà més animació i confia en aconseguir una bona xifra de corredors

12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:38h
Roser Valverde, Isaac Santiago, Joan Torrents i Julio Dacosta al passeig de la Indústria.
Roser Valverde, Isaac Santiago, Joan Torrents i Julio Dacosta al passeig de la Indústria. | Pilar Màrquez Ambròs
La Sant Silvestre de Berga celebra enguany el seu 20è aniversari amb una edició amb novetats i sorpreses, i que espera arribar al miler d'inscrits com el 2018. 

La cursa arrencarà un any més des de les fonts del Vall, a dos quarts de 7 de la tarda, i recorrerà els carrers de la ciutat. El Club Atlètic Berga ha preparat, durant la tarda de diumenge 31 de desembre, fins a 9 proves infantils que es disputaran a partir de les 5 de la tarda i animació en diversos punts de la ciutat i un discjòquei, TMalé, que serà una de les grans novetats de la Sant Silvestre 2019. Les inscripcions són de 5 euros per a les curses infantils, i de 12 euros per a la cursa estrella. Els últims tres dies, la inscripció de la Sant Silvestre s'apujarà a 15 euros.

El president del Club Atlètic Berga, Joan Torrents, ha explicat en roda de premsa que, de moment, només hi ha un centenar d'inscrits perquè els participants acostumen sempre a esperar a l'última setmana per apuntar-se a l'última cursa de l'any. Torrents ha animat, en aquest sentit, a tothom a fer-ho amb antelació. Les inscripcions es poden fer des del web www.clubatleticberga.com o bé de manera presencial a La Samarretta, Intersport Serramartí i Ríos Running de Berga i a Serra Esports de Gironella. Aquest any, ha avançat Torrents, hi ha 6 bombers que ja han anunciat que faran la cursa amb l'uniforme oficial, "això vol dir que portaran 10 quilos més a sobre", ha apuntat. 

Els corredors que participin en la Sant Silvestre sortiran del passeig de la Indústria, faran mitja volta quan arribin al parc de Bombers i enfilaran la pujada de la Sirena. Després, passaran per la Ronda Moreta i el carrer del Roser, baixaran per la carretera de Sant Fruitós i enllaçaran la rotonda de la BP amb la Rasa dels Molins. Continuaran pel carrer Salvador Espriu i Mestre Pedret per arribar al barri de Santa Eulàlia i afrontar de nou el passeig de la Indústria després d'encarar la plaça Gernika. 

El regidor d'Esports de Berga, Isaac Santiago, ha elogiat la prova perquè "és una cursa que agrada pel seu format" i perquè "és apta per a totes les edats i nivells". "Aquest any demanem al públic que quan vagi a veure la cursa no es posi tan a prop dels corredors, perquè hi ha alguns trams per on els costava més de passar", ha detallat el regidor. 

L'expresident del Club Atlètic, Julio Da Costa, també ha estat present en la presentació de  la vintena edició de la cursa per tal de donar les gràcies al "gran equip humà" que hi ha sempre darrere de l'organització de l'esdeveniment i que hi treballa any a any des de fa dues dècades. 

"Vull l'esport", la nova campanya contra el sexisme que s'estrena a la cursa

La regidora de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva, Roser Valverde, ha explicat que la Sant Silvestre serà el punt de sortida d'una nova campanya contra el sexisme, en aquest cas al món de l'esport.

La campanya "Vull l'esport" busca conscienciar a clubs, esportistes i famílies amb l'objectiu de detectar problemàtiques i erradicar el masclisme. Es desenvoluparà durant l'any 2020, durant el qual l'Ajuntament de Berga confia en "fer un treball important amb tots els clubs de la ciutat", però de moment es donarà a conèixer en l'última cursa de l'any amb l'estrena del logo i imatge de campanya. 
 

El logo de la campanya contra el sexisme a l'esport i la samarreta de la Sant Silvestre. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a