Llengua

Maria Comellas i Agustí Ferrer Huch guanyen els primers premis del concurs de dictat d'Òmnium

La delegació berguedana de l'entitat ha organitzat una segona edició del certamen que va estrenar l'any passat per estimular el coneixement de la llengua catalana

per NacióBerguedà , Berga, 12 de desembre de 2019 a les 13:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El certamen de dictat Pompeu Fabra és un concurs organitzat per Òmnium Berguedà per estimular el coneixement de la llengua catalana. L'entitat ha organitzat la segona edició després de la bona participació aconseguida l'any passat en coincidir amb la celebració de l'Any Fabra. En aquesta segona edició, hi han participat alumnes de secundària del Berguedà de diversos centres. Hi han pres part nois i noies de l'Escola Vedruna-Berga, l'Escola Xarxa, l'Institut Guillem de Berguedà i l'Institut Serra de Noet de Berga i l'Institut Pere Fontdevila de Gironella.
 
Els alumnes van ser convocats a les 10 del matí del passat 30 de novembre al Pavelló de Suècia de Berga. L’exercici del dictat va començar puntualment per als participants de la categoria A (de 12 a 16 anys). A continuació van fer el dictat els participants de la categoria B (més grans de 16 anys). Una vegada acabat, el jurat, format per professors de secundària i batxillerat, va fer la correcció i va donar el seu veredicte. En total, van entregar-se tres premis a participants de cada categoria.
 
Els premiats van ser, per categories:
 
Categoria A
 
1r premi: Maria Comellas Ester (Institut Pere Fontdevila)
 
2n premi: Elena Orriols Fernández (Escola Vedruna-Berga)
 
3r: premi:Clara Mas Martí (Institut Guillem de Berguedà)
 
 
Categoria B
 
1r premi: Agustí Ferrer Huch
 
2n premi: Mireia Ferrer Huch
 
3r: premi: Emma Cañada
 
 

Participants al segon concurs de dictat d'Òmnium Berguedà. Foto: Institut Guillem de Berguedà

 

Segon concurs de dictat d'Òmnium Berguedà amb premiats i jurat. Foto: Cedida/Òmnium Berguedà

 

Participació