Júlia Francàs agafa la coordinació de la JNC a les Comarques Centrals

La berguedana afirma que entoma el càrrec “amb il·lusió” i ganes de “fer territori”

Aida Morales
23 de març del 2015
Actualitzat a la 13:54h
Assemblea Territorial de les Comarques Centrals de la JNC
Assemblea Territorial de les Comarques Centrals de la JNC | JNC
L'Assemblea Territorial de les Comarques Centrals de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha elegit, com a nova coordinadora, la militant berguedana Júlia Francàs que, fins el moment, era la responsable del col·lectiu comarcal. Amb aquest pas, Francàs passa a substituir el gironellenc Roger Ballús que, al seu torn, ha fet el salt a l'executiva nacional de la branca juvenil de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)

La ja nova coordinadora va ser aprovada aquest dissabte al vespre davant d'una cinquantena de militants, que van donar-li el 95% del suport. Així mateix, també es va triar Anna Fernández del Rivero, de Manresa, com a nova presidenta de l'Assemblea de les Comarques Centrals. Com a novetat, l'elecció de la nova coordinadora es va realitzar mitjançat un procés de primàries, una línia de participació i implicació de la militància que també es va portar a la pràctica al Congrés de Mataró, quan es va escollir el nou Secretari General de la JNC, Sergi Miquel, aixi com Ballús pel càrrec de responsable de polítiques educatives.

Segons ha declarat Francàs a aquest NacióBerguedà, entoma aquesta nova responsabilitat com un repte i amb moltes ganes: “Per a mi, és un repte que agafo amb molta il·lusió perquè sempre he confiat molt en que el compromís i la militància són els actius més potencials d'un partit polític”. Per això, la seva principal tasca serà coordinar i implicar les comarques centrals, en un moment important a nivell municipal i nacional, i treballar per restaurar la “crisi de legitimitat” que pateix el sistema polític. 

 
En aquest sentit, un dels seus cavalls de batalla serà que la gent “torni a confiar en la política”, un objectiu que vol aconseguir mitjançant la comunicació. A més, considera que és important regenerar, fer debat intern i extern, i crear una xarxa intercomarcal per aconseguir aquesta regeneració.

Pel que fa a l'alt percentatge de suport en la seva votació, Francàs ha agraït la confiança, sobretot de les persones que no la coneixien tant, i ha assegurat que, en el camí d'aquesta nova coordinació, treballarà “molt dur” i per "fer territori”. 

L'acte d'elecció de la nova coordinadora va comptar amb la presència de l'alcalde de Gironella, David Font; del president de la Federació de les Comarques Centrals i alcalde de Berga, Juli Gendrau, i  de la regidora i exmilitant de la JNC Sílvia Giner.