Els Reis d'Orient recolliran el carbó al Museu de les Mines de Cercs diumenge

Els visitants podran passejar pel mercat de Nadal de la plaça Sant Romà on hi haurà una dotzena de paradetes amb productes artesanals i articles de regal, i es farà una xocolatada solidària per l'Arlet

Redacció
12 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:19h
Recollida de carbó dels Reis d'Orient al Museu de les Mines de Cercs.
Recollida de carbó dels Reis d'Orient al Museu de les Mines de Cercs. | Museu de les Mines de Cercs
El Museu de les Mines de Cercs rep aquest diumenge la visita de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient, que arriben disposats a carregar tot el carbó que necessitaran distribuir a les cases d’aquells que no s’han portat massa bé.

Els Reis arribaran al Museu a les 12 del migdia, però les activitats començaran a la
plaça Sant Romà de Sant Corneli a partir de les 10 del matí, amb el Mercat de Nadal Pop up store de paradetes amb productes artesanals i nadalencs; i amb una xocolatada solidària a benefici de la campanya "Tot és possible" en benefici de l'Arlet, una nena veïna del poble que pateix un neuroblastoma. 
 
Els reis Mags de l’Orient seran al Museu de les Mines al punt del migdia acompanyats dels seus patges i de la banda de Cornetes i Tambors del Municipi de Cercs, per recollir la comanda de carbó que han encarregat. Com cada any, ells mateixos s’endinsaran a la galeria de Sant Romà amb el tren miner per recollir personalment els sacs de carbó que necessiten. Ses Majestats ja han confirmat que tot aprofitant la seva visita també volen atendre als nens i nenes que desitgin saludar-los o compartir amb ells una estona abans que tornin per fer la tradicional cavalcada i el repartiment de regals del dia 5 de gener.
 
Durant tot el matí, els visitants podran passejar pel mercat de Nadal on hi haurà una dotzena de paradetes amb productes artesanals, articles de regal i detalls nadalencs; i on també podran gaudir d'una xocolatada solidària a benefici de "Tot és possible". 
 
Any rere any, aquesta festa s'ha anat consolidant i ha passat a ser una de les més populars a la comarca, que cada any aconsegueix aplegar gent de tot Catalunya. A més, es tracta d'una activitat única que es va decidir fer des del museu i que segueix mantenint la seva originalitat i màgia, ja que permet als nens gaudir dels Reis Mags d'Orient un dia més. 
 
Amb aquesta activitat, el Museu de les Mines de Cercs posa fi a una temporada plena
novetats museístiques. A partir del dia 22 de desembre i fins al 7 de gener, ambdós inclosos el  museu inicia uns dies de descans pel seu personal i romandrà tancat aprofitant per fer-hi tasques de manteniment i reparacions habituals. 
Arxivat a