Una dona interpretarà per primera vegada el paper de Satan als Pastorets de Berga

Una altra de les novetats d'enguany serà l'estrena de dos nous decorats a causa de la inundació que va patir el Teatre Municipal el gener de 2019 i que va obligar a suspendre l'última funció de la temporada passada

Pilar Màrquez Ambròs/Redacció
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 21:21h
Sònia Ferrer interpretarà a Satan als Pastorets
Sònia Ferrer interpretarà a Satan als Pastorets | La Farsa
Les actrius guanyen pes en els Pastorets de Berga. Els assajos dels Pastorets de Serafí Pitarra arriben a la seva fase final i ja gairebé tot està a punt per les cinc representacions d'aquesta temporada. La nova direcció dels Pastorets de Berga, formada per Marc Marginet, Francesc Marginet i Marc Corominas, ha donat oportunitat a moltes cares noves, principalment, papers femenins, i Sònia Ferrer interpretarà el paper de Satan. 

Serà la primera vegada a la història dels Pastorets de Berga que una dona interpreta aquest paper principal. Els Pastorets de Pitarra es van estrenar a Barcelona el 23 de desembre de 1891. Segons expliquen fonts de la Farsa, Serafí Pitarra va pensar el personatge del Satan a mida de l'Enric Borràs, "gran actor, que en va fer una autèntica creació si ens atenem a les crítiques de l'època".

El Nadal de l'any 1900 es van començar a representar a Berga aquests Pastorets del Garrofa i el Pallanga. Després de 119 anys, per primera vegada una dona donarà vida al rei de l'infern berguedà.

El Nadal de 2014, Sònia Ferrer ja va interpretar el paper de Sant Miquel, després de més de 50 anys de l'única i última actriu que s'havia ficat a la pell de l'àngel protagonista. Ara passa del cel a l'infern i es posa al capdavant de les tropes de les tenebres. Ferrer compartirà personatge amb Guillem Royo, que es va estrenar fa dues temporades
 
Més protagonisme de les dones
 
A més a més de Satan, també hi haurà nous papers femenins als Pastorets de Berga. Abias, el pastor savi que remena el brou, deixa de ser un actor i l'interpretaran actrius. També es desdoblen els papers de Leví, Sadoc i Aquim, pastors amb papers secundaris. Enguany, aquests tres personatges seran sis a cada representació: tres actors i tres actrius, donant així noves oportunitats a les joves actrius.

Les representacions tindran lloc el 25 de desembre, a dos quarts de 10 de la nit; i el 26, el 29 de desembre, l'1 i el 12 de gener, a dos quarts de 6 de la tarda. Totes les representacions es podran veure al Teatre Municipal de Berga i les entrades ja són a la venda a www.elspastoretsdeberga.cat
 
Decorats nous
 
Una altra de les novetats d'enguany serà l'estrena de dos nous decorats. L'interior de la casa del Garrofa (on li diuen que l'han fet alcalde) i la fusteria de Josep són decorats nous realitzats per Helena Salvador. També s'ha aprofitat per refer-ne alguns altres de malmesos.

Aquesta actuació és forçada per la inundació que va patir el Teatre Municipal de Berga el gener de 2019 i que va obligar a suspendre l'última funció dels Pastorets de la temporada passada. 
 

Assaig dels Pastorets al Teatre Municipal de Berga. Foto: La Farsa

 

Assaig dels Pastorets de Serafí Pitarra a Berga. Foto: La Farsa

Arxivat a