La Fireta creix i arriba als 25 expositors

El certamen tindrà lloc dissabte 14 i diumenge 15 de desembre en l'entorn incomparable de la Torre de l'Amo i comptarà amb una zona de food trucks i música en directe

11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:36h
La Fireta de productes fets a mà a la Torre de l'Amo (arxiu).
La Fireta de productes fets a mà a la Torre de l'Amo (arxiu). | Cedida
La Fireta arriba aquest cap de setmana a la vuitena edició amb més paradistes i un ampli ventall de productors. Es tracta d'un esdeveniment ja consolidat a Gironella, que enguany creix i arriba fins als 25 expositors. El certamen tindrà lloc dissabte 14 i diumenge 15 de desembre en l'entorn incomparable de la Torre de l'Amo i comptarà amb una zona de food trucks i música en directe. La bona acollida de les anteriors edicions ha fet agafar força a aquest espai gastronòmic i musical que una vegada més gestionarà Vermusic. Dissabte la Fireta obrirà de les 10 del matí a les 8 del vespre i diumenge de les 11 del matí a les 7 de la tarda. 

Com cada any, el certamen comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gironella i es proposa acostar al públic el seu "valor afegit" amb productes únics fets a mà i la participació d'artesans i dissenyadors de proximitat. "La filosofia de la Fireta es basa en la creativitat i la professionalitat dels expositors participants, ja que creiem en els projectes únics i amb personalitat. Gent que pensa, crea i dedica el seu temps a treballar amb les mans perquè vosaltres pugueu gaudir del seu producte exclusiu", segons fonts de l'organització. 

Un esdeveniment solidari

Aquest any la Fireta serà un esdeveniment solidari amb la presència del Taller Coloma, que oferirà els seus productes d'Originart al públic visitant. 

També hi haurà un espai de jocs gegants de fusta a càrrec de Miceli perquè els més petits puguin participar i gaudir també de la Fireta i tallers ràpid d'una hora, per a totes les edats, de pintura sobre tela,pintura sobre fusta i targetes de Nadal, a càrrec d’Ariadna Simó.

La Fireta va començar per l'afició de les tres impulsores d'aquest projecte cap als productes anomenats handmade. Va sorgir la idea de crear una fira similar, emmirallant-se en el Festivalet, que és la fira de referència a l'àrea metropolitana. 

La primera Fireta es va realitzar a Casserres amb un "èxit" inesperat, segons ha dit Esther Barniol. D'allà, va passar al Konvent de Cal Rosal, a l'Església Vella de Gironella i a l'antic teatre de Cal Rosal. Després va visitar-se la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou i l'any 2017 la fàbrica de Cal Metre.

L'organització de la Fireta fa una selecció entre els expositors que participen en la cita, per tal de garantir-ne el nivell. L'edició de l'any passat va aconseguir enfilar-se als 2.000 assistents.
 

Espai gastronòmic de la Fireta (arxiu). Foto: Cedida
 

Roba i productes fets a mà a la Torre de l'Amo amb la Fireta (arxiu). Foto: Cedida

 

La Torre de l'Amo de Viladomiu Nou repeteix com a escenari d'aquesta vuitena edició (arxiu). Foto: Cedida

Arxivat a