Berga elabora un informe tècnic per detectar desperfectes i establir futurs eixos d'actuació al polígon

Les obres de modernització per les quals la ciutat va obtenir 1 milió d'euros de la Diputació s'executaran en el període 2019-2020, però l'equip de govern és conscient que encara hi quedaran accions pendents que cal llistar per quan es disposi de finançament

11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 23:15h
Roser Rifà amb empresaris del Polígon de la Valldan.
Roser Rifà amb empresaris del Polígon de la Valldan. | ACEB
Les obres per a la millora d'un tram del camí de Can Ballús al polígon industrial de la Valldan, adjudicades a l'empresa Pasquina per 226.193,30 euros, en el marc del projecte de modernització de la zona industrial, pel qual l'Ajuntament de Berga va obtenir 1 milió d'euros de subvenció de la Diputació de Barcelona, han d'iniciar-se en les pròximes setmanes. Però l'Ajuntament de Berga és conscient que, si bé les actuacions incloses en el projecte de modernització que s'ha d'executar en el període 2019-2020, seran "un revulsiu important" per un polígon que va construir-se als anys 60, encara hi quedaran accions per desenvolupar.

És en aquest context que la setmana passada la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, va reunir-se sobre el terreny amb la junta de l'Associació del Polígon de la Valldan; amb l'objectiu de detectar desperfectes i elaborar un informe tècnic que llisti les necessitats d'actuació.

"El polígon ha estat bastant abandonat, és una infraestructura que data de fa molts anys, on des de finals dels 60 fins el dia d'avui, la gent de la junta d'empresaris no recorda que s'hi hagi fet res. És una demanda dels empresaris que hi anem actuant a mesura que sigui possible", ha explicat Roser Rifà a NacióBerguedà.
 
"És sabut que ara hi haurà aquesta actuació en una part del polígon, però som conscients que és una infraestructura que s'ha deixat estar durant molt temps, i que necessita un pla de millora. Amb la voluntat de saber quines àrees prioritàries d'acció hi ha d'haver, per poder-les dur a terme a mesura que hi hagi finançament propi o extern, s'està redactant una memòria", ha afirmat Rifà. Per fer-la possible, la regidora i tècnics de l'àrea s'han reunit amb els empresaris perquè els exposin les necessitats que ells veuen cada dia.

"A partir d'aquí, la nostra tasca no serà només posar aquests desperfectes per escrit, sinó anar-hi les properes setmanes i repassar-ho pam a pam, si es detecta que hi ha arbrat en mal estat o voreres trencades, les inclourem amb fotografies a la memòria perquè serveixi de base per encarar futures actuacions", ha manifestat Roser Rifà. 

La voluntat de l'Ajuntament de Berga és treballar amb memòries en diferents àrees d'actuació, perquè el dia que hi hagi possibilitat de finançament, tota la feina prèvia estigui feta i només s'hagi d'actualitzar. "El que estic demanant en diferents fronts com a regidora de Subvencions, és que tinguin la feina feta prèvia de què voldrien fer, perquè el dia que hi hagi finançament, puguem començar a anar-hi; sense haver de començar per elaborar memòries i redactar projectes", ha expressat Roser Rifà. 

"Quan et passeges a peu pel polígon, veus fins a quin punt s'ha deixat estar al llarg dels anys, és una llàstima perquè és una de les infraestructures potents econòmicament a la comarca, hi ha molts treballadors i empresaris, es mou molta activitat econòmica. És una llàstima que no s'hi hagi pogut actuar abans", ha dit Rifà. 

La regidora ha assegurat que, més enllà de les actuacions que es faran amb el milió d'euros de la Diputació de Barcelona entre finals d'aquest 2019 i l'any vinent, per ara, no poden posar dates per altres futures accions. "La situació econòmica és complexa, no podem fer un pla d'inversions de millora, això no està sobre la taula; però sí que hi està aquest aspecte de detectar desperfectes i fer aquest informe que permeti establir uns eixos prioritaris d'actuació, i a mesura que puguem anar-los desenvolupant, anar-ho fent", ha resumit. 

Les nou actuacions en camí per valor d'1 milió d'euros
 
Al polígon, ara mateix, hi ha previstes nou actuacions que han de servir per millorar la infraestructura que va construir-se fa cinquanta anys. Concretament, els diners atorgats per la Diputació per valor d'1 milió d'euros, es destinaran, entre altres, a adequar els vials d'accés per a vianants: es treballarà en la intersecció del Camí de Can Ballús amb el Camí de Garreta per millorar la circulació viària i descongestionar l’entrada al parc industrial. Es farà l'adequació dels carrers amb millores a la calçada, les voreres, la vegetació i l'aparcament, s'implementaran zones verdes, i s'habilitaran 96 places d'aparcament en bateria al carrer Germans Farguell. Finalment, també es procedirà a la instal·lació de panells informatius amb el plànol i el directori d’empreses i carrers del polígon. 

A més, es faran els treballs per a la sectorització de la xarxa d'aigua per garantir el servei i evitar que qualsevol incidència o avaria afecti a totes les empreses de l’àrea del polígon, el desplegament de la xarxa d'aigua calenta procedent de la central de biomassa per promoure l'ús d’energies renovables i el soterrament de la fibra òptica per millorar la qualitat de l'espai públic.
Arxivat a