Explotació laboral

La CGT denuncia que Monserveis ha fet fora la seva delegada sindical

El sindicat va impugnar una convocatòria electoral de la UGT a l'empresa, després de la multa que va rebre per tenir 52 treballadores sense contracte

per Pere Fontanals, 11 de desembre de 2019 a les 15:29 |
Enganxada de cartells i pintades a Monserveis Berga durant la manifestació feminista del passat mes de març. | Pilar Màrquez Ambrós
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Poc dies després que el Sindicat d'Activitats Diverses de la CGT impugnés les eleccions sindicals que va impulsar la UGT a Monserveis de cara als passats 12 i 13 de novembre en entendre que ho hauria fet en connivència amb l'empresa, els anarcosindicalistes denuncien que la companyia ha despatxat la seva delegada sindical.

Cal recordar que l'empresa Monserveis, amb centres de treball al Bages i el Berguedà, va ser multada amb 775.000 euros per tenir 52 treballadores sense contracte ni alta a la Seguretat Social, i algunes d'elles, fins i tot, sense ni permís de treball i residència.


Segons van denunciar els anarcosindicalistes, la convocatòria d'eleccions tenia múltiples irregularitats en el cens de treballadores i en el calendari, fins al punt que les candidatures s'havien de presentar d'un dia per un altre i tot seguit votar, i que les treballadores afiliades a la CGT no havien estat informades del procés electoral. En total, s'havien de triar tres delegats. En el preavís electoral constava que l'empresa tenia 11 treballadores donades d'alta, però a les eleccions n'estaven convocades 44.

La CGT exigeix la readmissió de la delegada a l'empresa i anuncia "l'obertura d'un conflicte amb l'empresa".

 

Participació