Cultura

L'Associació Cultural Esplai de l'Ametlla de Merola, guardonada als Premis Ateneus 2019

L'entitat s'ha endut el primer premi en l'apartat de Creativitat Artística per l'enregistrament del disc on es recullen les músiques dels balls de Festa Major de l'antiga colònia tèxtil purreigtenca

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 10 de desembre de 2019 a les 17:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Premis Ateneus 2019. Foto: Cedida


L'Associació Cultural Esplai de l'Ametlla de Merola ha estat distingida amb un dels Premis Ateneus 2019. Ha rebut el guardó aquest dilluns al vespre de mans de la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga. L'entitat s'ha endut el primer premi en l'apartat de Creativitat Artística per l'enregistrament del disc on es recullen les músiques dels balls de Festa Major de l'antiga colònia tèxtil purreigtenca. Es tracta d'un treball del passat mes de setembre que va ser enregistrat per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció de Josep Maria Conangla. 


El reconeixement a aquest treball ha tingut lloc dilluns a la tarda al Palau de la Generalitat durant la trentena edició dels Premis Ateneus 2019, organitzada per la Federació d’Ateneus de Catalunya. Mateu Fité, membre de l'Associació Cultural Esplai, ha recollit el premi. 
 

El disc guardonat, plat fort de la festa grossa d'enguany, va sorgir del director dels balls, Jordi Vilà, ja que fins ara no hi havia cap enregistrament de les melodies ametllanes. Es tracta d'un cd que inclou peces com el Ball dels Cascabells i el Ball de Nans, el Ball de Gegants i la sardana La Festa Major de l'Ametlla de Merola.

En una gala conduïda pel músic islandès Halldor Mar, que presenta el programa de TV3 Katalonski, el president de la Federació d'Ateneus, Pep Morella, que la setmana passada compareixia a la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya per presentar l’activitat de la Federació d'Ateneus, ha remarcat la importància que ha assolit la Federació d'Ateneus gràcies a l'esforç constant de les entitats que en participen arreu del territori.

Primera representació dels Pastorets amb les noves butaques
 
L’Associació Cultura Esplai és l'entitat que engloba tota l'activitat cultural de l'Ametlla de Merola. La Festa Major, els Gegants, el Teatre l'Esplai, la Festa de Sant Jordi, la cavalcada de Reis i, per descomptat, els tradicionals Pastorets.

Enguany, els Pastorets de l'Ametlla arrenquen, a més, temporada el proper dia 22 de desembre en la que serà la primera representació de Pastorets amb la nova platea de butaques instal·lada a principis d'any. 

 

Participació