Berga tanca a la circulació la part inferior de la placeta de la Font del Ros per ampliar-la

La superfície de la plaça ha crescut perquè als extrems del vial s'hi han col·locat dos bancs d'obra i quatre jardineres on ara es plantaran flors

10 de desembre del 2019
Actualitzat a les 21:24h
Espai restringit a la circulació per fer-lo apte per als vianants.
Espai restringit a la circulació per fer-lo apte per als vianants. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga ha tancat a la circulació la part inferior de la placeta de la Font del Ros per ampliar-la. L'objectiu és impulsar carrers i places "més vius" i "molt més amables" permetent a la ciutat gaudir de més espais dedicats als vianants i no al trànsit rodat. Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat, Eloi Escútia. Els operaris de la brigada han començat l'ampliació aquest dimarts al matí, tallant al trànsit el vial d'uns 50 metres per on els cotxes podien voltar aquesta placeta. La superfície de la plaça ha crescut perquè als extrems del vial s'hi han col·locat dos bancs d'obra i quatre jardineres on ara es plantaran flors. 

Els conductors que vulguin fer la volta ho hauran de fer a partir d'avui pel carrer Prat de la Riba, sota la plaça gran de la Font del Ros. El regidor Eloi Escútia ha detallat que aquesta és una operació que "ja es va comunicar fa uns mesos a l'associació de veïns del barri" però no hi ha hagut disponibilitat de bancs i jardineres "ni dels treballadors de la brigada" per fer-ho possible abans. "Amb aquest tancament s'allibera un espai que fins ara utilitzaven els vehicles, i es posa a disposició dels ciutadans perquè sigui un lloc agradable de relació social i de lleure", ha apuntat Escútia. 

Els darrers mesos, a la zona, hi havia quatre places d'aparcament més que ara deixen de ser-hi. No obstant això, el regidor de Mobilitat ha destacat que aquest és justament un punt on abans del porta a porta hi havia contenidors i no pas estacionament.

"Des del punt de vista de la circulació no tenia gaire o gens de sentit donar la volta per aquest vial", ha dit Escútia. "Si ja venies amb el cotxe del carrer Pau Picasso, simplement giraves per quedar al mateix lloc, havent de sortir-ne pel carrer Aurora Bertrana i incorporar-te a la dreta a la carretera de Sant Fruitós; si ara gires pel carrer Prat de la Riba, no acaba havent-hi molta diferència", ha argumentat Escútia. 
 

Els operaris han col·locat bancs de pedra i jardineres. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La intenció de l'equip de govern de la CUP és prioritzar els vianants perquè es relacionin més "amb l'espai urbà". En aquest sentit, tal com ahir va avançar NacióBerguedà, el govern de Berga tancarà al trànsit la plaça de Sant Pere el 2020 i aquesta deixarà de ser un aparcament. També es treballarà, per exemple per guanyar espais en algunes de les cruïlles del carrer Lluís Millet. "Hem de deixar de pensar en espais pel vehicle i enfocar-nos en espais de mobilitat per a les persones, ser una ciutat amable que va a peu, per això hem d'oferir més zones als vianants i no als vehicles particulars". 
Arxivat a