Junts per Berga proposa set inversions en sostenibilitat, via pública i ocupació pel sí al pressupost 2020

El principal grup de l'oposició planteja partides per valor de 500.000 euros i demana, entre altres, la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments públics

10 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:18h
Representants de Junts per Berga al Parc del Lledó.
Representants de Junts per Berga al Parc del Lledó. | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Berga proposa set inversions per valor de 500.000 euros pel sí al pressupost 2020. L'equip de govern de la CUP portarà a aprovació els comptes al ple extraordinari del pròxim dilluns 16 de desembre. El grup municipal de Junts per Berga, principal partit de l'oposició, després d'estudiar la proposta de pressupostos de l'equip de govern i plantejar les seves condicions a l'executiu, ha explicat les inversions que demana fer en una roda de premsa al Parc del Lledó. 

El regidor Ferran Aymerich, acompanyat dels seus companys de partit Jordi Sabata, Vicenç Vegas, Ariadna Herrada i Dolors Rial, ha afirmat que, des de Junts per Berga defensen actuacions per apostar per una Berga més sostenible, que potenciï l'ocupació i el manteniment de carrers, places i espais com el Lledó.

La proposta de Junts per Berga amb major cost econòmic és la que demana la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments públics, prioritzant aquells amb major consum. Ferran Aymerich ha concretat que aquesta despesa es finançarà amb un crèdit i, a més, ha defensat que es tracta d'un tipus d'inversió que genera estalvi suficient per amortitzar el retorn del préstec i els seus interessos. El principal grup de l'oposició també vol dotar el capítol d'inversions d'una partida de 115.000 euros per adequar i mantenir algun local com a espai de coworking i emprenedoria, lloc de trobada per joves emprenedors i treballadors que poden realitzar les seves tasques des de la localitat. 

D'altra banda, Ferran Aymerich ha dit que aposten per dedicar 80.000 euros de les despeses compromeses a millora urbana específicament a tasques de millora dels espais verds i els arbrats. En aquest sentit, ha recordat que en el mandat passat "no es van fer treballs de poda de l'arbrat". Així mateix, Aymerich ha explicat que cal destinar 20.000 euros de les despeses compromeses en millora urbana específicament a tasques de neteja de pintades que generen "un impacte visual" molt negatiu a la ciutat. 

Altres propostes de Junts per Berga són incrementar "un 100%" el pressupost destinat a Turisme passant de 25.000 euros a 50.000 euros i dotar amb 40.000 euros el capítol 6 destinats a programari informàtic per fomentar la participació i la col·laboració ciutadana i que inclogui la posada en marxa "d'una aplicació per a mòbils que permeti qüestions com informar de desperfectes a la via, rebre notificacions o agenda d'actes, realització d'enquestes o difusió d'altres informacions".

Per acabar, es proposa destinar com a mínim 20.000 euros a activitats culturals per públic familiar dels 80.000 euros de partida pressupostada.

La proposta de pressupost que ha fet arribar la CUP a la resta de grups polítics és, per als representants de Junts per Berga, Ferran Aymerich i Jordi Sabata, "molt més realista" que l'actual, pressupost prorrogat des d'octubre de 2018, però a la vegada "poc ambiciosa".

L'executiu local té previst fer públics els detalls del pressupost 2020 en una compareixença davant dels mitjans el pròxim divendres 13 de desembre. Abans, dimecres es reunirà amb la resta de grups polítics per debatre posicions i intentar un acord.

Ferran Aymerich ha recordat que la CUP, amb 8 dels 17 regidors del ple, frega la majoria absoluta. Això vol dir que és en posició d'aprovar els pressupostos només amb el suport d'un grup polític més o si hi ha abstencions. Amb tot plegat, Aymerich ha reiterat que no els donaran "un xec en blanc" sinó que volen situar-se en una posició "de responsabilitat". Ha assegurat que, des del diàleg, no prioritzen cap de les propostes sinó el seu conjunt "amb la intenció d'aprovar uns comptes que incloguin de forma explícita polítiques de sostenibilitat, ocupació i endreça de la ciutat". 
Arxivat a