Marc Elias guanya el 13è Concurs de Fotografia del Berguedà Memorial Joan Ribera i Fornells

La participació d'enguany ha aconseguit sumar un total de 128 obres, una xifra menor que el 2018 però significativament més alta que en altres edicions

10 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:10h
El Premi Fotografia del Berguedà 2019 ha estat per a Marc Elias amb l'obra titulada 'On el Cadí i Ensija s'uneixen'.
El Premi Fotografia del Berguedà 2019 ha estat per a Marc Elias amb l'obra titulada 'On el Cadí i Ensija s'uneixen'. | Marc Elias
El Premi Fotografia del Berguedà 2019 ha estat per a Marc Elias amb l'obra titulada "On el Cadí i Ensija s'uneixen". El veredicte del jurat sobre les 128 fotografies presentades es va saber el passat divendres 6 de desembre. La gala de lliurament de premis del 13è Concurs de Fotografia del Berguedà - Memorial Joan Ribera i Fornells, celebrada al Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, va premiar la fotografia de Marc Elias en la categoria del Berguedà. Així mateix, el premi de la categoria especial, dedicada al patrimoni industrial, va ser per a Carles Alasraki amb la fotografia "Viladomiu Nou"; i Jordi Rusiñol va guanyar el premi Guardiola de Berguedà amb "Circumpolar a l'Estret". 
 
Els tres premis de les tres categories estan dotats de 360 euros i un trofeu recordatori de la família Ribera. La gran qualitat de les fotografies presentades ha fet que el jurat determinés concedir el màxim d'accèssits que permeten les bases: un total de 3, un per categoria. Toni Barbany, Mercè Mayol i Sergi Boixader van ser guardonats amb aquests accèssits.
 
L'acte va ser presidit per Josep Lara, alcalde de Guardiola de Berguedà i president del Consell Comarcal del Berguedà. També va comptar amb la presència de Xavier Pedrals, director de l'Arxiu Comarcal del Berguedà i secretari del jurat del 13è Concurs de Fotografia del Berguedà.
 
La participació s'ha estabilitzat en aquesta edició amb un total de 128 obres presentades. En aquest sentit, el 2016 el certamen va sumar 68 participants, el 2017 van ser 99 i 179 el 2018. El jurat de la tretzena edició dels premis ha estat compost per Isabel Casellas, Manel Escobet, Josep Pont i Roca, Santi Suso i Xavier Pedrals.


L'acta del jurat del 13è Concurs de Fotografia del Berguedà - Memorial Joan Ribera.
 

'Viladomiu Nou' de Carles Alasraki. Foto: Carles Alasraki

 

'Circumpolar a l’Estret' de Jordi Rusiñol. Foto: Jordi Rusiñol