La Fiscalia demana quatre anys de presó per a tres acusats d'un robatori en una joieria de Berga

Els acusats es van emportar joies per un valor de 61.463 euros i van causar desperfectes valorats en 3.384,40 euros a la reixa i l'interior de l'establiment

09 de desembre del 2019
Actualitzat el 10 de desembre a les 18:43h
Palau de Justícia de Barcelona
Palau de Justícia de Barcelona | Adrià Costa
L'Audiència Provincial de Barcelona jutja a principi d'aquesta setmana tres persones acusades de robar a la joieiria Mayte de la ciutat de Berga l'any 2015. La fiscalia demana quatre anys de presó per als tres processats que es van emportar joies per un valor de 61.463 euros i van causar desperfectes valorats en 3.384,40 euros a la reixa i l'interior de l'establiment.

Segons l'escrit de Fiscalia, que ha pogut consultar NacióBerguedà, els fets van passar entre la 1 i 42 minuts i les 2 i 10 minuts de la nit de l'1 de setembre de fa quatre anys. Els tres acusats, Louis G. M. P., Brian B. Q. i Lucian N., van manipular la reixa de la joieria, facilitant que el primer d'ells entrés a l'establiment mentre els altres dos feien tasques de vigilàncies.

Pel fiscal, són culpables d'un delicte de robatori amb força, per la qual cosa es demana una condemna de quatre anys de presó per a cadascun d'ells, i la inhabilitació del dret a sufragi passiu mentre duri la pena que se'ls imposi.

El ministeri públic considera, així mateix, que els tres processats han de compensar el perjudicat en concepte de responsabilitat civil amb una xifra de 29.536,9 euros "pels objectes sostrets", l'equivalent al cost de les pèrdues per les quals les asseguradores que tenien contractades no ha indemnitzat els propietaris de la joieria. La Fiscalia també demana fer responsables als acusats d'assumir les costes processals de l'actual procés judicial. 

Una companyia asseguradora va indemnitzar prèviament la part perjudicada amb 31.926,7 euros i una segona amb 3.384,40 euros. 
 
Arxivat a