Nicolás Viso presenta les 12 persones que l'acompanyaran a Compromís x Bagà

L'actual alcalde de Bagà lidera la nova marca blanca del PSC al municipi, que pretén ser molt més transversal

Aida Morales
22 de març del 2015
Actualitzat el 23 de març a les 15:33h
Presentació de Compromís x Bagà
Presentació de Compromís x Bagà | Aida Morales

Nicolás Viso amb les persones que l'acompanyaran a la llista Foto: Aida Morales


En el que es pot considerar el primer acte de precampanya, l'actual alcalde de Bagà, el socialista Nicolás Viso, ha fet balanç aquest dissabte del conjunt de la darrera legislatura al capdavant del municipi, i ha presentat la llista de persones que l'acompanyaran a la nova candidatura Compromís x Bagà. Viso, que ha volgut fer prevaldre la seva transparència al capdavant del consistori i el caràcter proper amb la ciutadania, ha repassat alguns dels projectes duts a terme a Bagà, tot i que també ha presentat aquelles coses que li han quedat pendents.

“Hem estat davant d'un mandat realment complicat”, ha començat l'actual alcalde, que ha volgut deixar clar que els darrers quatre anys han estat marcats per les “retallades” i les penúries econòmiques als ajuntaments. Una situació que, segons Viso, el consistori baganès ha intentat “que afectés el mínim possible als ciutadans”, i ha exemplificat el xec del Servei Bagà o el manteniment de preus per places a l'Escola Bressol. En aquest sentit, el nou líder de Compromís x Bagà, la marca blanca del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha declarat el seu “respecte” a tothom qui vulgui fer política municipal, així com a totes les candidatures que es presentin i competeixin amb ella.

 
Davant d'un centenar de persones, Viso ha assegurat que la política municipal és una de les seves grans il·lusions i, per aquest motiu, s'ha mostrat convençut per seguir. “Vivim en un moment de molta disbauxa política, què la gent està cabrejada i pensa que s'han fet les coses malament; però si alguna cosa hem de defensar, és la política, perquè és el que ens traurà d'aquest carreró sense sortida”. Per això, ha explicat, conjuntament amb una sèrie de veïns de Bagà, va decidir promoure aquest nou projecte “més transversal” i “menys encotillat” dins d'unes sigles de partit per defensar els interessos dels i les baganeses. 

“Jo segueixo essent el mateix i segueixo tenint el carnet socialista”, ha precisat, tot i que ha afegit que, dins de la llista, hi ha més persones independents que del PSC. Entre aquestes, n'ha destacat de joves i de grans, amb més experiència i menys, i que intenten combinar diverses disciplines

Projectes pendents

Durant l'acte, Viso també ha volgut posar sobre la taula alguns dels projectes que, com a equip de govern, el seu grup no ha aconseguit tirar endavant durant els darrers quatre anys. Entre aquests, ha destacat Coll de Pal, i ha assegurat que, en aquesta lluita, s'ha sentit absolutament sol: “Totes les administracions m'han girat l'esquena i ningú m'ha ajudat”. En aquest punt, l'actual alcalde ha assegurat que, fins i tot, l'actual Govern de la Generalitat ha decidit donar passes enrere i retirar els ferros que s'havien començat a col·locar dels telecadires. “I què us he de dir de la carretera, perquè la voluntat de la Diputació de Barcelona ha sigut nul·la”, ha continuat. 

 
Pel que fa a l'eix comercial, ha explicat la inversió de 500.000 euros per arreglar les places, i ha assumit que, per complir la seva promesa electoral d'adecentar el carrer Raval, se n'haurien hagut d'invertir 800.000 més, una quantitat que “va fer respecte a l'Ajuntament”, però que s'invertirà en els propers quatre anys. 

Per contra, la regidora Maria Viso també ha fet un repàs d'alguns dels projectes que sí que s'han portat a terme, com ara el nou punt d'informació, la millora del local d'entitats, la marca Bagà, la continuació del Festival de Música Celta, el Baga Sònar, l'Ultra Pirineu, el Club Bagà, la millora de carrers i places, la reforma d'algunes sales del Palau de Pinós, i el canvi d'enllumenat a Terradelles, entre d'altres.

Llista de persones que formaran Compromís x Bagà

-Nicolás Viso
-Francesc Artigas
-Sònia Baños
-Lluís Casas
-Sandra Fuentes
-Paco Maldonado
-Antonio Martínez
-Sergi Méndez
-Filomena Noguera
-Júlia Rodríguez
-Ana Sanpedro
-Maria Viso
 

Presentació de Compromís x Bagà Foto: Aida Morales