Tres esquiadors de muntanya del Berguedà, als Jocs Olímpics de la Joventut

Ares Torra, Maria Costa i Ot Ferrer, dels Mountain Runners, participaran en la competició que se celebrarà el gener a Lausana

09 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:44h
Ares Torra, Ot Ferrer i Maria Costa, els tres olímpics dels Mountain Runners del Berguedà.
Ares Torra, Ot Ferrer i Maria Costa, els tres olímpics dels Mountain Runners del Berguedà. | Quim Pons
L'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà ha protagonitzat aquest diumenge, en un acte a la General de Berga, la presentació oficial de la seva escola d'esquí de muntanya  per a la temporada 2019-2020. Aquesta temporada d’hivern any serà molt especial per a l'entitat: l'esquí de muntanya viurà l'any 2020 la seva primera experiència en una competició olímpica oficial i tres dels quatre convocats per la selecció estatal, per competir el proper mes de gener als Jocs Olímpics de la Joventut que es faran a Lausana, són de l'Escola d'Esquí de Muntanya dels Mountain Runners del Berguedà.

Es tracta de l'Ares Torra, la Maria Costa i l’Ot Ferrer. Tots tres són membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC). Un fet que, segons fonts dels Mountain Runners, posa de relleu el bon moment pel qual passa aquesta secció del club berguedà i la tasca que està fent des de fa anys. 
 
Amb la sala plena de gom a gom, com a inici de l'acte, s'ha projectat la pel·lícula "Els Pirineus, una gran travessa amb esquís", amb la presència de Joan Cardona, un dels protagonistes de l'aventura que va compartir l'experiència amb tots els assistents a l'acte.
 
Amb molta expectació per part de tots els assistents, després, s'ha fet la presentació de tots els integrants de l'escola, des dels mes petits als més grans, acompanyats dels monitors que conformen l'equip d'skimo del club per aquesta temporada. També ha estat una oportuntiat per primer cop la nova equipació d'esquí de muntanya de l'associació esportiva berguedana.
 
L'Escola d'Esquí de Muntanya dels Mountain Runners del Berguedà va néixer l’any 2014, aprofitant la idea de la ja existent Escola de Trail, pionera en la formació des de la base d'infants en la disciplina del trailrunning. L'objectiu principal és oferir una formació en skimo d'infants i joves de la comarca i rodalies, a fi de formar a joves amb l'acompanyament de tres tècnics especialitzats i amb la col·laboració e guies de muntanya, tècnics d'equí alpí o de fons a fi de donar coneixements el més amplis possibles en aquesta disciplina.
 

Presentació oficial de l'Escola d'Esquí de Muntanya dels Mountain Runners per a la temporada 2019-2020 Foto: Queralt Gonfaus

Arxivat a