La Fira de la Puríssima omple de vida el nucli antic de Gironella amb més parades i gastronomia

Una de les principals novetats ha estat el Gastro Gironella, unes jornades gastronòmiques que han comptat amb una sessió de cuina en directe amb Ada Parellada

09 de desembre del 2019
Fira de la Puríssima de Gironella 2019.
Fira de la Puríssima de Gironella 2019. | Pilar Màrquez Ambròs
Gironella s'ha omplert de vida un any més per celebrar la 34a edició de la Fira de la Puríssima, que ha donat més protagonisme a la gastronomia i ha doblat el nombre de paradistes.

El tast de blat de moro escairat ha repartit 800 racions als assistents aquest diumenge. Enguany, l'encarregat de presidir el tast ha estat Eric Ochoa, xef del restaurant La Destil·leria. Fa 30 anys va ser el xef Miquel Màrquez qui va recuperar aquesta escudella pròpia del territori i va anomenar-lo Plat de la Pau. Els vilatans han fet cua, un cop més, per endur-se a casa o tastar al carrer aquesta tradicional menja nadalenca. Però la fira ha gaudit de molts altres atractius. Les parades han convertit el nucli històric en un anar i venir de gent, que ha pogut conèixer i adquirir productes agroalimentaris, una gran majoria de proximitat, artesania i penjolls i ornamentació nadalenca.

Tampoc hi ha faltat l'esmorzar de la fira, el concurs de pessebres o la 32a trobada de geganters i grallers que ha reunit colles de Gironella, Navarcles, Vilassar de Dalt, Navàs, Sant Feliu Sasserra, Prats de Lluçanès, Cardona, Taradell, Montmajor, Espinalbet i Puig-reig.

L'alcalde de Gironella, David Font, i el regidor de Comerç de l'Ajuntament de Gironella, Santi Felius, han valorat molt favorablement l'assistència a la mostra amb més parades que en edicions anteriors i s'han mostrat satisfets per les moltes persones que s'impliquen cada any en aquesta cita. Malgrat el fred i la boira que s'ha estès durant el matí a capes baixes, centenars de famílies i persones de totes les edats han passejat entre paradetes, tant entre les que hi havia a la plaça de la Vila amb productes artesanals i més d'una vintena de productors agroalimentaris, com entre els estands d'entitats locals i productes nadalencs de la plaça de l'Església. 

Una de les principals novetats ha estat el Gastro Gironella, unes jornades gastronòmiques que han comptat amb una sessió de cuina en directe, oberta al públic, amb Ada Parellada, xef del Restaurant Semproniana. Aquest dilluns es farà una altra sessió destinada a professionals que comptarà amb la presència de xefs berguedans. El xef de la fonda Xesc de Gombrèn, Francesc Rovira, dirigirà l'activitat. 
 

Fira de la Puríssima de Gironella 2019 Foto: David Font


Sostreuen la pancarta per la llibertat dels presos polítics de l'Ajuntament 

L'Ajuntament de Gironella ha denunciat al seu compte de Twitter els "actes vandàlics" soferts la nit de dissabte a diumenge quan uns desconeguts van sostreure la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Gironella va celebrarjustament aquest dissabte passat l'encesa de llums de Nadal a carrers i places de la població. 

Fira de la Puríssima de Gironella 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Fira de la Puríssima de Gironella 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Pancarta que lluïa aquest diumenge a l'Ajuntament de Gironella. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a