L'alimentació d'avui, també fa el demà

L'objectiu de l'Aliança Humanitària és frenar la malnutrició infantil i els efectes de la crisi sobre els més petits

Aida Morales
22 de març del 2015
Actualitzat a les 17:32h

La coordinadora de Creu Roja al Berguedà, Queralt Escobet Foto: Aida Morales


Des de fa anys, la Creu Roja del Berguedà col·labora per trencar amb l'exclusió social i ajudar les famílies més necessitades de la comarca. Ho fa en diferents àmbits, que passen des de la vessant més sanitària, fins a l'assessorament i suport moral, tocant gairebé la psicologia. Entre tot, però, des de fa gairebé un any, aquesta entitat sense ànim de lucre ha iniciat un nou front, el de l'alimentació dels infants, una campanya a nivell català que s'engloba sota el títol d'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, i que busca frenar els efectes de la manca d'aliments sobre els més petits.

“L'Aliança sorgeix perquè es detecta que la crisi, a qui més afecta, és als nens”, ha explicat a NacióBerguedà la coordinadora de Creu Roja Berguedà, Queralt Escobet. En aquest punt, emmarcat sota el paraigües de l'Avui fa el Demà, ha explicat que, a la comarca, més que malnutrició, el que s'ha detectat és que els nens i nenes de famílies amb més problemes “malmengen”. Una situació que, de manera directa, afecta el seu desenvolupament físic i psicològic, ja que no conviuen amb una dieta equilibrada.

Davant d'això, i des de fa mesos, l'entitat reparteix un kit amb llet, cereals, potitos i bolquers a les famílies que ho requereixin, un campanya que combina amb atenció i suport a les famílies, sessions d'apoderament de les mares i assessorament a l'hora de trobar feina. A més, com a novetat, la Creu Roja també ha començat a implementar unes targetes prepagament perquè siguin les mateixes famílies, les que comprin els productes infantils que necessitin. D'aquesta manera, es dóna més autonomia als nuclis familiars que, d'altra banda, s'assessora perquè comprin adequadament regint-se per productes de primera necessitat i criteris nutricionals. 

 
En total, ha explicat Escobet, unes 135 famílies del Berguedà es beneficien actualment del kit, que té per objectiu "ser una primera ajuda". No obstant això, ha remarcat, l'Aliança Humanitària “no és només venir a buscar el menjar i ja està”, sinó que també es treballa una conscienciació de base sobre les conseqüències d'una alimentació equilibrada. En aquest sentit, ha volgut afegir la coordinadora de Creu Roja, tots els pares han de saber que “el que menjaran els seus fills avui, també els afectarà el dia de demà".

Igualtat d'oportunitats

“La nostra lluita diària és la de la igualtat d'oportunitats”, ha declarat Escobet. En aquesta línia, l'objectiu fonamental de la Creu Roja pel que fa a aquesta campanya és que els nens d'avui, quan siguin grans, no recordin aquests moments com una època dolenta, sinó que la societat els hi hagi sabut donar les eines necessàries per a desenvolupar-se sense desigualtats. 

Per això, la Creu Roja insta totes les famílies amb problemes d'aquest tipus a demanar ajuda a través de Serveis Socials o de la pròpia entitat, ja que tothom pot tenir èpoques difícils o veure's amb fills, sense poder arribar a final de mes. “Nosaltres, quan parlem de cohesió social, no parlem ni d'immigrants, ni de nens amb dificultats, ni d'aturats; sinó de persones”, ha conclòs.
 

Entrega del kit d'ajuda a l'alimentació infantil

Arxivat a