Transport públic

El Berguedà, satisfet després que el Govern digui ara que no apujarà les tarifes de transport públic a la comarca

El conveni que regula les tarifes de transport públic a la setena corona s'ha d'aprovar la setmana vinent i la previsió que hi ha ara, segons ha assegurat la conselleria de Territori, és congelar preus de cara el 2020

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 8 de desembre de 2019 a les 00:00 |
Autobusos al passeig de la Pau de Berga a la zona on ara hi ha l'actual baixador (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Satisfacció al Berguedà després que finalment el Govern català hagi anunciat que no incrementarà les tarifes del transport públic per viatjar a Barcelona. Els abonaments de 10 viatges de Berga a Barcelona es quedaran en els 53,25 euros actuals, en comptes de passar a costar-ne 59,25 euros, tal com constava a la relació de nous preus fets públics per l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) aquesta setmana. L'únic canvi tindrà a veure amb la T-10 que hi va associada per fer viatges per la capital catalana. Aquesta serà a partir d'ara la T-Casual, una targeta que és unipersonal i no es pot compartir. 

El Govern ho ha informat a través del mateix conseller de Territori, Damià Calvet, que ha parlat per telèfon amb el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, per comunicar-li-ho. L'increment de preus havia generat una important onada d'indignació al territori els últims dos dies. De manera, que la rectificació s'ha rebut amb alleugeriment. 


El Berguedà i el Ripollès no formen part de les 6 zones del sistema tarifari integrat de l'àmbit de l'ATM, sinó que tenen unes especificitats concretes. En aquest context, el conveni que en regula les tarifes de transport públic s'ha d'aprovar la setmana vinent i la previsió que hi ha ara, segons ha assegurat la conselleria de Territori, és congelar preus de cara el 2020. 

El president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha valorat molt positivament la rectificació del departament de Territori, després del rebuig que havien generat les noves tarifes. En poc més de 48 hores, s'havien alçat en contra de l'augment de preus diferents veus del teixit polític, social i econòmic, entre les quals el Consell Comarcal del Berguedà, l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) i la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona al Berguedà.


"De seguida que ho vam saber, vam realitzar gestions per evitar-ne l'aplicació i, de fet, teníem previstes reunions amb altres territoris afectats com el Ripollès per estudiar accions. És una molt bona notícia, estem agraïts per l'escolta i la decisió del departament de no apujar els preus als berguedans", ha expressat el president comarcal Josep Lara a NacióBerguedà. Josep Lara ha posat en valor l'esforç fet pel territori per evitar l'escletxa territorial i garantir la igualtat d'oportunitats, així com també ha agraït el gest de Damià Calvet de trucar-li personalment per explicar-li que el Govern català no incrementarà les tarifes de l'abonament. 

L'any 2015 els berguedans van veure com després de les seves demandes s'implantava per fi la integració tarifària amb condicions especials a la zona. L'abonament de 10 viatges va passar a costar llavors de 70 euros a 52 euros. El 2018 el preu es va augmentar el cost a 53,25 euros i aquest s'ha mantingut congelat des d'aleshores. 

 

Participació