Més de 2.000 persones a la setena Fira del Joc i de Nadal de Berga

La mostra dedicada al joc tradicional ha comptat amb un ampli ventall de propostes per no parar de jugar durant tota la jornada de divendres

07 de desembre del 2019
Actualitzat a les 5:53h
Fira del Joc i de Nadal de Berga.
Fira del Joc i de Nadal de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Centenars de famílies amb infants de totes les edats han passat aquest divendres per la setena Fira del Joc i de Nadal situada al Passeig Indústria de Berga. La mostra dedicada al joc tradicional ha comptat amb un ampli ventall de propostes per no parar de jugar durant tot el dia. Petits i grans han pogut gaudir de jocs de taula, jocs gegants, jocs d'estratègia, i una gran protagonista: la baldufa, reina del joc tradicional. Hi han passat més de 2.000 persones, segons fonts de l'organització. 

En aquesta edició, la fira ha comptat amb diverses novetats entre les quals han destacat espais dedicats a les baldufes, els jocs africans (jocs formats per un tauler de fusta i relacionats amb la tradició agrícola), els puzles, la robòtica i els campionats de jocs de taula. Una climatologia favorable i una gran afluència de visitants de fora de la ciutat, sobretot al punt del migdia, ha afavorit una jornada d'èxit absolut a la fira. 
 

La baldufa ha estat la gran protagonista de la fira. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
La Fira del Joc i de Nadal s'ha dividit en quatre espais de joc i una zona de parades de productes relacionats amb el Nadal. D'una banda, la mostra ha comptat amb la presència d'establiments especialitzats en jocs i joguines per tal d'assessorar els visitants. De l'altra, també hi hagut un espai de jocs al carrer, una ludoteca, jocs gegants, tallers i jocs per a tots els públics. El trànsit s'ha restringit al lateral del passeig de la Indústria per tal d'acollir una zona amb diferents propostes per jugar que ha tingut molta requesta. A més a més, no hi han faltat les parades d'entitats i artesans vinculats al sector de l'artesania i l'agroalimentació, que han omplert el recinte d'ambient nadalenc amb xocolates, torrons, neules, pessebres i manualitats de decoració de Nadal. 

La mostra dedicada al joc ha acollit durant la tarda l'espectacle El senyor de les baldufes, a càrrec de la Cia. Penelope & Aquiles. El muntatge, que ha tingut molt bona acollida, ha consistit en la recreació d'un petit circ amb un mestre de cerimònies que ha realitzat trucs i acrobàcies amb baldufes. 
 
Fira inclusiva i solidària
 
La mostra ha incorporat persones amb discapacitat a l'equip de voluntaris i voluntàries de la fira per dinamitzar algunes de les activitats. Actualment, la fira compta amb gairebé una trentena de monitors i monitores, als quals, s'hi han sumat persones de dues entitats socials, el Taller Coloma i Ampans. 
 

Espectacle a càrrec de la Cia. Penelope & Aquiles. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

A la fira no hi han faltat les parades nadalenques, d'agroalimentació i de les entitats. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

La baldufa, la reina del joc tradicional. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

La Fira del Joc i de Nadal de Berga, d'enguany. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a