Berga aprova la moció per construir l'estació d'autobusos a la Rasa dels Molins

El ple ha donat llum verda a aquest acord amb els vots a favor de l'equip de govern de la CUP i d'ERC, l'abstenció de Junts per Berga i el vot en contra del PSC

05 de desembre del 2019
Actualitzat a les 23:20h
El portaveu d'ERC, Ramon Camps, ha defensat la moció, que s'ha aprovat amb els vots dels republicans i l'equip de govern de la CUP.
El portaveu d'ERC, Ramon Camps, ha defensat la moció, que s'ha aprovat amb els vots dels republicans i l'equip de govern de la CUP. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ha aprovat aquest dijous la moció d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) perquè l'estació d'autobusos es construeixi a la part sud de la Rasa dels Molins. La sessió plenària ordinària del mes de desembre ha donat llum verda a aquest acord amb els vots a favor de l'equip de govern de la CUP i d'ERC i amb l'abstenció de Junts per Berga. El regidor del PSC hi ha votat en contra. 

El portaveu d'ERC, Ramon Camps, ha admès el canvi d'opinió del seu partit respecte al programa electoral de les eleccions del 26-M, quan apostaven per un procés de participació per decidir la ubicació de la terminal d'autobusos. "Ara mateix la resta d'opcions no semblen viables perquè ens n'aniríem molt enllà del temps", ha afirmat. En el mateix sentit, s'ha expressat el regidor d'Urbanisme de la CUP, Aleix Serra, que ha recordat que el següent pas serà que la Generalitat actualitzi el projecte existent per a l'estació de busos.

Serra ha reiterat que l'aprovació del Pla de Millora Urbana PMU-P24 el passat agost facilita que l'Ajuntament de Berga pugui disposar dels terrenys de la Rasa dels Molins gratuïtament i, per tant, quan sigui el moment, traspassar-los de manera més ràpida a la Generalitat.

A la Font del Ros, en canvi, s'hauria de tramitar un pla parcial urbanístic partint de zero, que voldria dir dedicar-hi molt més temps. Això fa que la construcció de l'estació d'autobusos sigui "possible" en "un termini raonable" si s'escull com a emplaçament la Rasa dels Molins, però no ho és si s'opta per qualsevol altra ubicació.

El ple havia acordat fa anys fer l'estació d'autobusos a la plaça de la Font del Ros obeint a un procés de participació ciutadana que es va dur a terme amb Juli Gendrau com a alcalde.
 

Votació al ple de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El portaveu de Junts de Berga, Jordi Sabata, s'ha mostrat d'acord amb la necessitat de desencallar el projecte per a la construcció d'autobusos. Amb tot plegat, ha retret a la CUP i a ERC que, mentre que durant la campanya electoral, van defensar un procés de participació ciutadana, ara hagin donat del tot un gir en aquest plantejament. 

El document aprovat per la CUP i ERC acorda "informar a la Generalitat que la ciutat opta per fer l’Estació a la Rasa dels Molins", "engegar un procés participatiu per a l’adequació del projecte a les actuals necessitats de la ciutat i la comarca" i "informar periòdicament a la ciutadania i als grups polítics dels avanços del procés". 

Berga ha acordat també durant el ple d'aquesta nit fer una Pla Estratègic fins el 2030, a proposta del regidor socialista.

El plenari ajorna la votació per "exigir" la retirada de la Guàrdia Civil

La sessió plenària d'aquest dijous ha ajornat la votació "per exigir" la retirada de la Guàrdia Civil, una moció que també portava a aprovació Esquerra Republicana. El portaveu d'ERC, Ramon Camps, ha afirmat que la moció es deixava pel proper ple amb la voluntat d'arribar a un millor consens amb la resta de grups.

En aquest punt, el regidor del PSC, Abel García, s'ha mostrat partidari no només de posposar el debat sinó d'evitar portar-lo al ple de nou. Per a García, de fet, el full de la moció que Esquerra va entregar a la caserna de Guàrdia Civil "és una carta simbòlica de desnonament" a les famílies que hi viuen, ha expressat. 
 

El regidor Aleix Serra durant el debat sobre l'estació d'autobusos al ple. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a