Els empresaris consideren un greuge l'encariment del transport públic al Berguedà

El president de l'ACEB afirma que la puja de preus evidencia una problemàtica molt més greu: "El Berguedà és inexistent a ulls de l'administració competent"

05 de desembre del 2019
Actualitzat a les 20:30h
Passatgers pugen al bus des de l'asfalt al centre de Barcelona.
Passatgers pugen al bus des de l'asfalt al centre de Barcelona. | Arxiu
L’Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) i la Delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç de Barcelona rebutgen l'encariment del transport públic interurbà. El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, ha explicat que l'increment de tarifes "no és una bona notícia, ni econòmica ni socialment" perquè "d'una banda, ens resta competitivitat territorial" i, de l'altra, "ens allunya encara més del desitjat equilibri territorial". 

Serarols ha lamentat el greuge que suposa pel Berguedà l'encariment de preus del transport públic respecte a altres comarques. A més, ha assegurat que la puja de preus evidencien una problemàtica molt més greu: "El Berguedà és inexistent a ulls de l'administració competent. És a dir, del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat".

Josep Maria Serarols creu que és "una bona mostra" d'aquest fet, com s'ha procedit a l'encariment de tarifes. "És públicament notori que no s'ha treballat, consultat o simplement informat, de la modificació tarifària a les autoritats locals, abans de publicitar-la als mitjans de comunicació", ha expressat el president de l'associació d'empresaris. 

"Volem ser-hi, tenir veu i participar d'aquesta competitivitat territorial però no ens tenen en compte", s'ha queixat el president de l'ACEB.

Els empresaris reclamen que el Berguedà necessita "un accés fàcil i assequible a les zones industrialitzades i desenvolupades, a la vegada que cal facilitar a les persones que vulguin viure o treballar al Berguedà un accés regular i assequible a la capital catalana i l'àrea metropolitana". La puja de preus afecta, des d'aquest punt de vista, a tota la població "de manera transversal", ja sigui en mobilitat laboral, formativa, sanitària, social, turística o de lleure. 
 
Amb la voluntat de sumar esforços, l'ACEB ha ofert al President del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara i al Conseller de Mobilitat, Abel García, el suport de la nostra associació "per tal d’exercir la pressió necessària per intentar revertir aquesta situació", ha afirmat Josep Maria Serarols.
 
"De la mateixa manera, animem a totes les entitats i associacions, particulars i sobretot als polítics de tots els partits, a activar-se en contra d'aquesta decisió i adherir-se a la reivindicació que fem des de l'ACEB per tal de fer escoltar la veu de la nostra comarca i se'ns tingui en consideració per aquest tema i tots els temes futurs que afectin el desenvolupament del Berguedà", han manifestat els empresaris.