La Fira de l'Allioli de Codony de la Pobla dona continuïtat a l'aposta pel producte de muntanya i l'artesania

L'edició d'enguany servirà perquè el nou govern local, que va estrenar-se després de les eleccions del 26-M, pugui analitzar, a més, el funcionament de la mateixa i valorar canvis de futur

05 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:30h
Codonys i allioli de codony (arxiu).
Codonys i allioli de codony (arxiu). | Aida Morales
La Pobla de Lillet celebra aquest divendres la vuitena edició de la Fira de l'Allioli de Codony i el Mercat de Nadal. La mostra espera acollir un gran ventall d'activitats. És, a més, el moment de l'any en el qual els carrers del municipi es comencen a omplir d'ambient i decoració nadalenca. El regidor de Festes de la Pobla, Roger Mateus, ha remarcat que, des del consistori, s'espera una bona xifra d'assistents, en coincidir amb l'inici del pont de tres dies. "Ara mateix ja hi ha moviment al poble, així que esperem que divendres encara hi hagi més gent", ha expressat Mateus. 

La fira d'enguany servirà perquè el nou govern local`, que va estrenar-se després de les eleccions del 26-M, pugui analitzar, a més, el funcionament de la mateixa i valorar la situació de la fira, per si cal implementar canvis en properes edicions. "Creiem que anirà bé, l'allioli de codony és un producte típic de la cuina de muntanya del territori", ha afirmat el regidor. 

La vuitena edició de la fira portarà fins al nucli, un any més, el concurs de l'allioli de codony i demostracions en públic de la seva elaboració que permetran descobrir aquest singular producte, que també es podrà tastar al centre del poble en un esmorzar típic. 

També s'hi farà la Fira de Productes Alimentaris i la Fira d'Art i Artesania, on es podran trobar diversos productes. Totes les parades s'ubicaran al mig del municipi, entre el carrer Jussà i la plaça del Fort. La fira obrirà a les 10 del matí i s'allargarà fins als voltants de les 7 de la tarda, un cop que ja s'hagi fet fosc. 

L'allioli de codony és un producte típic de la cuina de muntanya, propi de la tardor. En la seva preparació, s'utilitzen ingredients molt beneficiosos per al cos humà com l'all, el codony i l'oli d'oliva. Es tracta d'un producte encara desconegut a la comarca que el petit municipi de la Pobla de Lillet aprofita per donar a conèixer quan arriba el mes de desembre.

Consulta aquí la programació d'activitats de la Fira de l'Allioli de Codony de la Pobla.
 

Fira de l'Allioli de Codony a la Pobla de Lillet (arxiu). Foto: Aida Morales

Arxivat a