El PSC demana al ple la redacció d'un Pla Estratègic per a Berga amb l'horitzó 2030

L'objectiu és consensuar una agenda i priorització de temes, de manera que "sorgeixi un consens amb els diferents grups polítics que conformen el consistori, així com també amb la ciutadania, agents econòmics i socials"

05 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:45h
El regidor socialista Abel García al principi del mandat (arxiu).
El regidor socialista Abel García al principi del mandat (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El regidor del PSC, Abel García, ha entrat al ple una moció perquè l'Ajuntament de Berga redacti un Pla Estratègic que posi sobre la taula les accions a realitzar en els projectes de ciutat des d'ara i amb l'horitzó de 2030. La proposta es debatrà a la sessió ordinària d'aquest dijous al vespre que se celebrarà a partir de les 7 de la tarda. 

L'objectiu és consensuar una agenda i priorització de temes, de manera que "sorgeixi un consens amb els diferents grups polítics que conformen el consistori, així com també amb la ciutadania, agents econòmics i socials", "debatre amb un procés participatiu tots aquells projectes que per la seva transcendència o afectació siguin susceptibles de ser deliberats com els futurs usos del Mercat Municipal, el futur emplaçament de la biblioteca, la futura estació d'autobusos o la peatonalització de determinats espais a la ciutat", "dimensionar els recursos humans necessaris per poder fer front als projectes" i "seguir les pautes aprovades per l'Assemblea General de Nacions Unides (ONU) de cara a l'Agenda 2030 per la sostenibilitat". 

Abel García ha explicat a NacióBerguedà que "al programa electoral del PSC ja apostàvem per un consens no només polític, sinó de la ciutadania. Sobretot per treballar en projectes que ens han d'acabar d'ordenar aquesta legislatura i que han de transcendir molt més enllà". Segons García, des d'un primer moment, l'alcaldessa i l'equip de govern van mostrar-se d'acord amb la necessitat de posar en comú projectes estratègics, "però no acabo de veure que hi hagi aquesta estratègia i posada en comú". D'aquesta manera, el regidor socialista Abel García ha apuntat que aquesta eina té per objectiu "consensuar els diferents projectes, entre altres el pressupost", i en definitiva qüestions centrals de futur per la ciutat.

"He fet l'esforç de mirar els programes electorals dels companys de consistori i el reglament de participació, tot això hi és, per exemple, es parla d'un pla de mobilitat. Al final és ordenar tots aquests plans amb una estratègia que t'ha d'ajudar a dimensionar recursos humans, recursos econòmics, fons europeus, etcètera, etcètera. Ens ha de permetre saber a on anem i quins recursos necessitem", ha apuntat García. 

El Pla Estratègic que es planteja hauria de preveure els grans projectes de ciutat des d'ara i fins el 2030, encara que eventualment hi pugui haver un canvi polític al govern local. 
Arxivat a