Gironella tanca el mapa bibliotecari del Berguedà amb la inauguració de la nova Biblioteca

David Font vol que l'equipament esdevingui el punt central de la cultura del municipi | Salvador Esteve assegura que la nova biblioteca "diu molt de Gironella i del seu govern"

Aida Morales
21 de març del 2015
Actualitzat el 22 de març a les 18:49h
L'alcalde de Gironella, David Font, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, inauguren la Biblioteca de Gironella
L'alcalde de Gironella, David Font, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, inauguren la Biblioteca de Gironella | Aida Morales

L'alcalde de Gironella, David Font, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, inauguren la Biblioteca de Gironella Foto: Aida Morales


Després d'anys de reivindicacions, la Biblioteca de Gironella ja és una realitat. Aquesta instal·lació, demanada pels ciutadans del municipi des de l'època franqusta, s'ha inaugurat aquest dissabte en un acte participat per bona part de la població, així com per la plana major de la política de la comarca i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. Una biblioteca moderna, ben equipada i lluminosa, que dobla el fons documental que hi havia fins aleshores amb més de 25.000 volums, incloent-hi diaris, revistes i altres tipus de documents. 

“Ara s'obre una nova etapa a Gironella”, ha declarat l'alcalde, David Font, que ha assegurat que, amb la nova instal·lació, el municipi continua apostant per la cultura i la cohesió social. Per a ell, aquesta biblioteca ha estat una de les fites principals de la seva acció de govern, un camí que no ha estat fàcil i a través del qual es vol recordar els que ja no hi són: “Avui, però, ja no hi som tots; alguns ens heu deixat pel camí, però la vostra aportació i el vostre gest estarà entre aquestes quatre parets”. 

 
La Biblioteca de Gironella, amb un cost de 1.495.000 euros, 900.000 dels quals provinents de la Diputació de Barcelona, tanca el mapa bibliotecari del Berguedà, una fita comarcal que l'alcalde de Berga i delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, ha considerat “important i  necessària”. Gendrau, també ha volgut felicitar Font per “l'energia i la manera de fer”, i ha assegurat que la Biblioteca de Gironella, sumada a la recent inaugurada Biblioteca de Puig-reig i a la de Berga, faran una gran tasca de dinamització comarcal. 

Punt de cultura del municipi

Un de les funcions que ha volgut ressaltar l'alcalde de Gironella del nou equipament, ha estat la d'esdevenir “el punt central de la cultura del municipi”. Un espai que sigui “el més visitat” de la vila, i que no  només serveixi com a biblioteca, sinó com a punt d'encontre cultural. En aquesta mateixa línia, el director de l'equipament, Francesc Puig, ha remarcat que les biblioteques “no són només un lloc de foment de la cultura, la lectura i el lleure”, sinó que que, actualment, la seva funcionalitat “va més enllà”. 

 
“Ara hem d'atendre noves necessitats”, ha continuat, motiu pel qual són necessaris bons espais, moderns i adequats, per a realitzar la funció social que, actualment, desenvolupen les biblioteques.  

Per la seva part, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha donat molta importància al fet de prioritzar inversions culturals al municipi: “Fer una biblioteca diu molt a favor d'aquest poble i d'aquest equip de govern”. Per a Esteve, inaugurar aquesta darrera instal·lació és “important”, ja que tanca el mapa bibliotecari berguedà i completa, amb un equipament més, el servei cultural català, que ja compta amb 222 biblioteques i nou bibliobusos. 

La Biblioteca de Gironella, de 1.000 metres quadrats, entrarà en funcionament a partir d'aquest dilluns 23 de març, com un dels grans projectes de govern de Convergència i Unió (CiU) del municipi. A partir d'aquí, el punt de mira de Font continua amb la instal·lació d'un ascensor que uneixi la part baixa de Gironella amb el nucli vell, així com el projecte d'una nova escola.
 

L'alcalde de Gironella, David Font, en la inauguració de la Biblioteca de Gironella Foto: Aida Morales

 

Inauguració de la Biblioteca de Gironella Foto: Aida Morales

Arxivat a