Berga Comercial decorarà el Nadal amb 2.000 ornaments solidaris del Taller Coloma

La UBIC s'alia amb el centre de treball de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics per una campanya nadalenca amb repercussió social

04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:45h
Presentació de la campanya de Nadal de Berga Comercial.
Presentació de la campanya de Nadal de Berga Comercial. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga Comercial s'ha aliat enguany amb el Taller Coloma per aconseguir una campanya de Nadal més solidària. El president de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Berga, Xavi Orcajo, ha explicat en roda de premsa que els comerciants de l'entitat han comprat 2.000 penjolls fets a mà pels nois i noies del Taller Coloma amb l'objectiu de repartir-los a les seves botigues i decorar-les o bé que els clients se'ls enduguin a casa. "L'objectiu és visibilitzar tota la feina que fa el Taller Coloma, vincular una vegada més la campanya de Nadal a una entitat de la ciutat", ha afirmat Orcajo.

"La nostra voluntat és unir-nos a les entitats solidàries com hem fet en altres ocasions amb el Sorteig de la Creu Roja o amb el dinar solidari de la Berga Bolet", ha explicat Xavi Orcajo. 

El penjoll dissenyat pels nois i noies del Taller Coloma forma part del projecte Originart que se centra en desenvolupar "les capacitats artístiques" dels usuaris del centre especial de treball. Segons ha afirmat Queralt Roca Campos, monitora i psicopedagoga del servei de teràpia ocasional, " és a partir de com veuen l'art els nois i noies, que han desenvolupat aquest treball". Una ornamentació feta amb molta il·lusió i que aquest Nadal de ben segur decorarà "moltes de les botigues i cases dels berguedans", ha valorat Roca.

Els penjolls, fets amb aigua, sal, farina i cola, són de forma arrodonida amb el símbol d'un floc de neu, pintat de color vermell. Des del Taller Coloma, a banda de fer-los, també s'han embossat un a un i s'han etiquetat "perquè la gent pugui entendre d'on ve aquest penjoll per l'arbre, que a part de ser una feina és també una col·laboració i una tasca social", ha expressat Queralt Roca. Cadascun dels 2.000 ornaments té un cost individual d'1 euro. 

El gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Valentí Camprubí, ha elogiat la col·laboració amb Berga Comercial perquè, ha dit, permet que el Taller Coloma es visibilitzi i creï un valor més "que es veu reflectit en el dia a dia dels que hi treballem".

"Aquesta és d'aquelles coses que t'omplen molt, fem extensible també aquest treball a altres articles que els nois i noies fan a través de l'Originart, amb llibretes, agendes decorades, entre altres", ha explicat Camprubí. Valentí Camprubí ha posat en valor la importància de la iniciativa, tant pel moment de crisi econòmica que travessa l'entitat com per com això repercuteix en positiu en els nois i noies del Taller que aquests dies fan les manualitats amb tot l'entusiasme del món. 

Els més de 140 comerços associats a la UBIC que han adquirit aquests penjolls de Nadal del Taller Coloma decidiran en cada cas si en decoren la botiga, els regalen els clients o en canvi en posen a la venda pel preu d'1 euros. 

Matinal d'activitats el 5 de gener

Berga Comercial ha presentat aquesta tarda, a més, les activitats que desenvoluparà el dia 5 de gener, de 10 del matí a 1 de la tarda, a la plaça Viladomat. Xavi Orcajo ha apuntat que es faran tres activitats durant el matí. La primera serà una activitat de jocs a càrrec de l'empresa berguedana Players que girarà entorn de jocs tradicionals catalans coneguts per a tothom. D'altra banda, hi haurà passejades amb poni amb un cost de 3 euros, i es farà un espectacle teatral a càrrec d'un patge que recollirà les cartes d'última hora a Ses Majestats els Reis d'Orient. 

El 5 de gener també es farà el sorteig dels premis de l'Element Discordant. Un joc que tracta d'identificar l'element que no encaixa amb la resta en cada aparador i que permet entrar al sorteig d'una Nintendo Switch i jocs de taula per a petits i grans. Aquesta és una campanya que ja va fer-se l'any passat, que torna a començar aquest divendres i que s'allargarà tot el mes de desembre. Tots els que hi vulguin participar han d'adquirir una butlleta en un dels establiments de la UBIC, per anar-hi anotant els diferents elements discordants que trobin als aparadors. 
Arxivat a