Equipaments

La flamant sala polivalent de la plaça Nova de Puig-reig quedarà enllestida aquest desembre

El projecte, que ha tingut un cost de 240.000 euros, ha permès reconvertir l'antiga biblioteca en un espai d'usos diversos per a les entitats del municipi

per Pilar Màrquez Ambròs , Puig-reig, 4 de desembre de 2019 a les 12:46 |
Estat actual dels treballs per a la nova sala polivalent. | Aj. Puig-reig
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Puig-reig està a punt d'enllestir les obres de remodelació de la sala polivalent de la Plaça Nova. El projecte, que ha tingut un cost de 240.000 euros, ha permès reconvertir l'antiga biblioteca en un flamant espai d'usos diversos per a les entitats del municipi. L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat a NacióBerguedà que, a hores d'ara, s'està treballant ja en els acabats, com en la col·locació del parquet. Per tant, la nova sala polivalent estarà llesta aquest mes de desembre, amb tota probabilitat la setmana del 16 al 22 de desembre, segons les previsions municipals. "Els treballs progressen a bon ritme", ha assegurat l'alcalde. 

El projecte va gestar-se l'any passat a partir d'un procés participatiu que va recollir l'opinió de la ciutadania quant a la nova funció que havia de tenir aquest espai. La nova sala polivalent s'ha redissenyat i s'ha dividit en dos espais separats per una paret mòbil.


D'aquesta manera, s'ha habilitat un espai per portar-hi a terme obres de teatre de petit format, activitats culturals i tallers; i un espai diàfan obert amb capacitat per acollir conferències, xerrades, petits concerts, projeccions de documentals o assajos d'obres de teatre. La sala tindrà capacitat per unes 160 i 170 persones i disposarà de cadires, que quan no s'hagin de fer servir poden quedar guardades als armaris. També s'hi ha posat una cuina office per quan es facin activitats a la Plaça Nova. 

"Hem transformat l'antiga biblioteca per cobrir el màxim de necessitats, per acollir petits concerts, xerrades, exposicions d'art, ceràmica, etcètera, d'acord amb les necessitats que hem detectat al municipi aquests últims quatre anys", ha afirmat Altarriba. "Els últims anys ens han permès veure quines necessitats tenien les entitats i les persones del poble i hem executat el projecte d'acord amb això", ha dit Altarriba. "La nova sala polivalent és adequada per fer-hi el màxim possible de coses", ha apuntat l'alcalde. "Fins i tot una part està preparada per fer-hi acollir exposicions permanents", ha indicat.


"La part més petita serà una sala per fer reunions, una sala d'estar per la gent gran per poder-hi anar a fer petar la xerrada, i cap al vespre, es convertirà en una sala de reunions per les diferents entitats, mentre que hi haurà una part més gran, un espai diàfan i obert per a conferències i petits concerts", ha detallat el batlle purreigtenc. L'actuació s'ha sufragat gràcies a l'aportació econòmica d'ajuts de la Diputació de Barcelona. 
 
L'alcalde de Puig-reig ha valorat molt positivament que aquest projecte, que va pensar-se en un procés participatiu amb la participació activa dels veïns, estigui a punt de veure la llum. "Va ser un procés participatiu en què va participar força gent, i el resultat és molt bo, fins i tot és estèticament maco. Serà una sala molt agradable i acollidora. La prioritat era la funcionalitat de la mateixa, que sigui adequada per tot allò que s'hi vulgui fer", ha dit Josep Maria Altarriba. Un cop acabades les obres i passades les festes nadalenques, l'Ajuntament de Puig-reig preveu fer-hi un acte d'inauguració. 
 

La sala polivalent quedarà enllestida a mitjan desembre. Foto: Aj. Puig-reig

 

El sostre de la sala. Foto: Aj. Puig-reig

 

Participació