Societat

Olvan reivindica el dia de les persones amb discapacitat promovent activitats entre l'escola i el Taller Coloma

S'han organitzat tallers amb els nens i nenes de l'escola i una visita d'usuaris del Taller Coloma a l'Ajuntament

per NacióBerguedà , Olvan, 4 de desembre de 2019 a les 11:09 |
Alumnes de cicle superior han pogut conèixer quina tasca fan al municipi els nois i noies del Taller Coloma. | Aj. Olvan
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Olvan ha organitzat aquest dimarts una jornada d'activitats amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L'objectiu de la jornada, segons fonts del govern local, ha estat potenciar "la integració social dels nois i noies del Taller Coloma que treballen a la jardineria del poble conjuntament amb la brigada del municipi". També s'ha apostat "per generar conversa, diàleg i reflexió" sobre el tema entre els alumnes de l'Escola d'Olvan.

Dos monitors del Taller Coloma han realitzat una trobada prèvia amb els nens i nenes de cicle mitjà i cicle superior de l'escola, per tal de debatre sobre el seu coneixement dels termes "discapacitat", "integració" o sobre el Taller Coloma, i poder resoldre dubtes generats al respecte. Paral·lelament, 7 usuaris del Taller Coloma han fet una visita a les instal·lacions de l'Ajuntament per tal de conèixer la institució de la qual en són treballadors i els seus responsables. 

A més, s'han fet dos tallers amb els nens i nenes de l'escola. Els de cicle superior han pogut conèixer quins són els nois que arreglen els parcs i jardins del poble. Els han explicat qui eren, què feien al municipi i com ho feien. Els alumnes de cicle mitjà, per la seva banda, han fet un taller a l'aula per conèixer de primera mà una de les tasques dels nois del Servei de Teràpia Ocupacional (STO): crear postals de Nadal. Els nois del Taller Coloma han estat els mestres d'aquesta tasca, que ha satisfet molt als nens i nenes de l'escola.

Des de l'Ajuntament d'Olvan, l'escola i el Taller Coloma s'ha fet una valoració molt positiva de la jornada, "perquè l'enriquiment mutu que ha generat ha estat molt gran". "És una passa molt gran per poder-se sentir part important del nostre municipi i perquè els nostres nens i nenes els puguin reconèixer el mèrit. Poder-se saludar cada dijous serà ara el resultat positiu d'aquesta jornada", han valorat fonts consistorials, que han agraït la forta implicació de totes les parts. 

 

Els nois i noies del Taller Coloma també han visitat l'Ajuntament d'Olvan. Foto: Aj. Olvan

 

Participació