Gent gran

El mercat d'artesania «Som Traçuts» ven productes fets a mà per la gent gran de Berga

La Residència Sant Bernabé ha organitzat la cinquena edició de l'activitat amb molt bona acollida de públic

per NacióBerguedà, Berga, 3 de desembre de 2019 a les 19:27 |
Fireta de Nadal de la Residència Sant Bernabé de Berga. | FHSB
Ja s'acosten les festes de Nadal i, per cinquè any consecutiu, des de la Residència Sant Bernabé s'ha organitzat amb molt bona acollida de públic el mercat d'artesania "Som traçuts". Tal com informen en un comunicat fonts de la residència, aquesta és la manera "de donar a conèixer els treballs de costura i ganxet que les residents realitzen durant tot l'any". La cita ha tingut lloc diumenge 1 de desembre.

En aquest mercat, s'hi poden trobar sempre productes de tot tipus fets a mà, com bosses de la compra, draps de cuina, davantals, individuals, combinats amb roba i ganxet, i també productes per a la decoració de Nadal, des d'arbres de Nadal, boles i garlandes, de roba i de ganxet. Es tracta d'articles originals i únics, han assegurat des de l'organització, en què els creadors hi han posat tota la seva traça i bona fe, per aconseguir uns productes artesans fets amb el cor.


A més, la celebració del mercat permet als residents viure un mercat de Nadal davant de casa seva, sense necessitat de desplaçar-se. 

"Tot plegat, ha estat possible, una vegada més, gràcies a les nostres cosidores que posen tota la seva experiència, el seu amor i les seves ganes en fer els productes", sostenen des de la residència. Així mateix, des del centre agraeixen la col·laboració dels residents i dels seus familiars en l'activitat. 
 
Per tal que aquesta festa sigui cada vegada més oberta a la ciutadania, la Residència Sant Bernabé compta cada any amb la col·laboració de diferents entitats que se sumen a la festa. Enguany, les entitats que hi han participat han estat l'Esbart dansaire Queralt de Berga, el Nou esbart dansaire Sant Jordi de Gironella,  la Berguedana de Folklore total, la floristeria Orquídia i la pallassa Trafalgar, que va fer de mestre de cerimònia.
 
Els beneficis obtinguts del mercat es destinaran a realitzar alguna activitat d'oci amb els residents, com una excursió o un dinar de restaurant.

 

Participació