El Govern ratifica que les línies de P3 pel curs 2020-21 es decidiran a Berga en funció de les preinscripcions

El departament d'Educació confirma que cada escola, tant Sant Joan com Santa Eulàlia, sortirà "amb dos grups a la preinscripció" i el nombre de línies s'ajustarà després en funció de la demanda

03 de desembre del 2019
Actualitzat a les 20:50h
Pares i professors en l'inici de la tancada que es va fer a Sant Joan el passat mes de maig (arxiu).
Pares i professors en l'inici de la tancada que es va fer a Sant Joan el passat mes de maig (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La Generalitat oferirà d'entrada dues línies de P3 a les escoles de Sant Joan i Santa Eulàlia el curs 2020-2021, però el que finalment determinarà si aquestes es materialitzen o no al setembre seran les preinscripcions. "Sortirem amb dos grups a cada escola a la preinscripció i els grups s'ajustaran després", han confirmat fonts del departament d'Educació a aquest diari. Si una de les escoles no té suficients preinscripcions, cosa que és probable que passi per la caiguda de les dades de natalitat, només tindrà una línia en començar el curs. 

Aquest és un compromís que el director general de Centres Públics, Josep González Cambray, ja havia pres davant de l'alcaldessa Montse Venturós i de la resta de representants dels grups municipals en una reunió mantingut el passat 28 de maig. Ara però el Govern català ho ha ratificat a la Taula de Planificació del passat divendres 22 de novembre. La preocupació havia crescut al respecte les darreres setmanes, sobretot després que la comissió d'Educació del Parlament rebutgés amb els vots de JxCat i ERC dues propostes, una del PSC i l'altre dels comuns, en què es demanava al Govern mantenir una segona línia de P3 a l'escola de Sant Joan de Berga el curs 2020-21.

Segons el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, la Generalitat els ha comunicat ja que per a les preinscripcions del curs vinent hi haurà "dues línies a Sant Joan, dues a Santa Eulàlia, una a la Valldan, i les que ja marca el concert a Xarxa i Vedruna". A Berga, s'ofertaran, doncs, vuit línies "i després caldrà veure si s'omplen en funció de les preinscripcions que hi hagi a cada escola", ha apuntat Escútia.

"El nombre d'alumnes nascuts el 2017, que són els que faran P3, és inferior a la xifra que necessitaríem per aguantar totes aquestes línies", ha matisat el regidor. Per aquest motiu, la previsió és que en algun dels centres públics grans (Sant Joan i Santa Eulàlia) acabi havent-hi només una línia, per bé que es valora positivament que ambdós centres puguin afrontar el període de preinscripcions en igualtat de condicions. 

"Érem conscients que la cosa podia anar per aquí perquè al departament això no li suposa cap mena de problema i ja havia quedat sobreentès, però ara ens ho han confirmat", ha apuntat Escútia. 
 
Pares i mares d'alumnes de l'escola de Sant Joan van tancar-se a l'escola durant la campanya electoral de les municipals del 26-M per reclamar una segona línia de P3 per a l'escola. El Govern no la va atorgar aquest curs, però, perquè va considerar que no hi havia prou matriculació. Durant les eleccions, tots els grups polítics locals van fer front comú i es van mostrar a favor d'aquesta segona línia. Va ser llavors que, en una reunió amb els diferents representants polítics del plenari, el departament d'Educació va oferir-se a signar un conveni amb l'Ajuntament de Berga que marqués un calendari d'inversions i altres aportacions del govern català, pel que fa a dotació de personal i suport pedagògic a les escoles públiques de la ciutat.

El govern de la CUP té previst reunir-se, en aquest sentit, amb la directora del serveis territorials d'Educació abans de les festes de Nadal. 
Arxivat a