FOTOS Mercado Negro reapareix en concert a Berga per presentar els temes del nou disc

El grup ha actuat a l'Oiko Bar amb èxit de públic, després de 18 anys sense pujar als escenaris a la ciutat

03 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:10h
Els Mercado Negro en concert a Berga.
Els Mercado Negro en concert a Berga. | Magda Castilla/Cedida
Mercado Negro ha reaparegut en concert a Berga per presentar els temes del seu nou disc Lo que pasa en las Vegas se queda en las Vegas. El grup ha actuat a l'Oiko Bar amb èxit de públic aquest passat dissabte, després de 18 anys sense pujar als escenaris a la ciutat. L'últim concert a la capital berguedana van fer-lo l'any 2011 al Pub Erik. 

La Movida també es va viure al Berguedà als anys 80. Va ser l'època en la qual els berguedans Mercado Negro van aconseguir triomfar amb el seu Se han cargado a Mickey Mouse, que va arribar a ser número 1 dels 40 principals durant diversos mesos i durant la qual van arribar a actuar a ciutats com Barcelona, Madrid, València o Bilbao. Després d'un èxit fulgurant, l'últim disc el van treure el 1992 i van fer l'últim concert el 2003. El 2017 el grup va anunciar que tornava amb un revival inspirat en aquells temps i enguany han llançat nou disc. Capitanejats pels veterans Manuel Fernández i Josep Lluís Sosa, Mercado Negro ha recuperat el seu so original, deixant enrere una etapa més electrònica i experimental. El disc Lo que pasa en las Vegas se queda en las Vegas ha estat editat per la mítica discogràfica barcelonina Flor y Nata Records, que va ser la companyia que va veure'ls néixer.
 

Feia 18 anys que els Mercado Negro no actuaven a Berga. Foto: Sílvia Lleonart /Cedida


El públic ha pogut gaudir d'alguns dels hits dels 80 com Se han cargado a Mickey Mouse, però també Ciudad Gris o Berlín. Però també de nous temes Chica del 56 o Mariposas Cibenéticas. Un dels temes més emotius ha estat Maravillosamente Especial, dedicat a les persones afectades per la síndrome de Down i que ha comptat amb la presència d'Alba García, una nena amb Down que ha col·laborat en la gravació del tema fent els cors. D'aquest tema, s'han cedit els drets a la Fundació Catalana Síndrome de Down que prepara una campanya de sensibilització per aquesta tardor i per la qual fa molt poc que el grup ha gravat un videoclip que es presentarà properament. 

Els components actuals de la formació berguedana són Josep Lluís Sosa (guitarra i veu), Manel Fernández (baix i veu), Angelique (veu), Dani Pujals (teclats i  trompeta), Habana Beat (bateria i programació electrònica). 

El cantant i baix del grup Manuel Fernández Sosa ha explicat a NacióBerguedà que el concert ha estat una ocasió molt especial per la formació. "Va ser molt maco perquè ens vam retrobar amb fans de sempre però també va venir gent nova, grups de persones joves, que venien a veure el concert perquè ens coneixien per gravacions i pels seus pares", ha explicat Fernández Sosa.
 

Els Mercado Negro a l'Oiko Bar de Berga. Foto: Sílvia Lleonart /Cedida

 

Mercado Negro reapareix en concert a Berga. Foto: Magda Castilla/Cedida

Arxivat a