Alerta per temporal de pluges i vent en les properes hores

S'esperen forts vents generalitzats i grans onades a tota la façana marítima

Redacció
03 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:55h
Efectes de l'últim temporal de pluges a Catalunya.
Efectes de l'últim temporal de pluges a Catalunya. | Josep M. Montaner
Arriba a Catalunya un episodi de fortes pluges, onades i vent. Protecció Civil alerta de previsió de pluges abundants que poden produir l'augment sobtat del cabal dels rius de les comarques de Girona, sud de Tarragona i Terres de l'Ebre a partir de demà. S'ha activat també el pla VENTCAT per la previsió de forts vents generalitzats des d'aquesta matinada i que afectaran especialment el litoral i prelitoral central, així com el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge que afectarà fins dimecres a tota la façana marítima.

Es preveu que les ratxes més intenses de vent afectin el litoral central i les cotes altes del prelitoral central. S'esperen incidències especialment a la façana marítima i a les zones urbanes del litoral central.

Pel que fa a l'estat del mar, les onades podran superar els quatre metres i arribar fins a sis metres en alguns punts. En general l'onatge serà de component est (llevant) a la Costa Brava i del nord-est (gregal) a la resta. Les principals afectacions s'esperen a la costa central de Barcelona i al Delta de l'Ebre.