Equipaments

Avià s'acull al PUOSC per fer nous passos que li permetin tancar la pista poliesportiva a llarg termini

L'Ajuntament ha demanat una subvenció de 200.000 euros per realitzar-hi millores

per Pilar Màrquez Ambròs , Avià , 3 de desembre de 2019 a les 13:12 |
Pista poliesportiva coberta d'Avià. | Aj. Avià
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Avià s'ha acollit al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per fer nous passos que li permetin avançar en el tancament de la pista poliesportiva a llarg termini. L'Ajuntament ha demanat una subvenció de 200.000 euros per fer-hi millores. El pavelló va iniciar-se fa una dècada i amb l'esclat de la crisi econòmica va quedar aturat, deixant en el seu lloc una pista poliesportiva coberta. L'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, ha assegurat a NacióBerguedà que amb el finançament del PUOSC han de poder millorar "els tancaments laterals" i tancar els lluernaris de l'equipament. Segons l'alcaldessa, aquesta actuació facilitarà que la pista coberta pugui fer-se servir independentment del temps que faci, perquè evitarà que l'aigua caigui dins en cas de ruixat.

No és casualitat que Avià aposti per aquesta actuació al mateix temps que els veïns han escollit també dedicar 43.000 euros del pressupost participatiu per a 2020 a la pista poliesportiva. "Ens hem adonat que hi ha un interès genuí dels veïns i veïnes per disposar d'aquest equipament en les millors condicions i poder avançar en els tancaments. No ens ho pensàvem perquè a la pista ja s'hi poden fer coses, però hem vist que és una qüestió en la qual el poble té interès", ha explicat Canal. "Ha estat la segona proposta més votada del pressupost participatiu. És el projecte que ha aconseguit més vots dels ciutadans si deixem de banda totes les propostes que venien de les associacions", ha afegit l'alcaldessa.


"Vam explicar als veïns que el pavelló no es podrà acabar amb aquests diners, tampoc amb els 200.000 euros del PUOSC, perquè el cost de fer-ho és molt més elevat, però suposarà una ajuda important de cara a fer nous avanços per condicionar-lo", ha apuntat Patrocini Canal. El projecte per fer el pavelló d'Avià estava valorat al seu moment en més de 3 milions d'euros. És per aquest motiu que l'equip de govern descarta que pugui ser quelcom que es finalitzi a curt ni mitjà termini. "Era massa ambiciós", ha dit Canal. 

Pel que fa als diners de la partida del pressupost participatiu encara no s'ha definit amb exactitud quines millores es faran a la pista. Patrocini Canal ha admès que una de les possibilitats és fer-hi uns banys de cara el públic, ja que ara n'hi ha però estan situats als vestidors i en fan només ús aquells que hi practiquen esport. 

 

Participació