«Queralt, un petit musical» torna a l'escenari per ajudar l'Associació Pro Disminuïts

Més de 500 persones han omplert a vessar la platea del Teatre Municipal de Berga durant la funció i s'han aconseguit recollir 5.894,16 euros

02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:25h
Concert benèfic per a l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà amb la interpretació de
Concert benèfic per a l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà amb la interpretació de | EMMB

Concert benèfic per a l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà amb la interpretació de "Queralt, un petit musical". Foto: EMMB

 

"Queralt, un petit musical" ha tornat a pujar a escena aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Berga i ho ha fet per una bona causa. L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha recollit 5.894,16 euros gràcies a la interpretació d'aquest espectacle musical, una obra de Xavier Gonzàlez-Costa i Robert Agustina, per encàrrec de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB), que va estrenar-se el 2016 amb motiu del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Més de 500 persones han omplert a vessar la platea del teatre en la funció amb propòsit solidari que s'ha fet aquest diumenge a la tarda. 

L'obra ha comptat amb les corals infantils i l'orquestra de l'Escola Municipal de Música de Berga i la interpretació de cinc actors que han donat vida al relat i han fet riure i vibrar el públic. "Queralt, un petit musical" explica la història de la Queralt, una nena que ha anat a buscar bolets amb els seus pares. Quan la Queralt es perd, l'oreneta de la mare de Déu i l'escolà del santuari prenen vida per ajudar els seus pares a localitzar-la. 

Durant l'espectacle, s'han projectat les il·lustracions de Bet Calderer, que fa tres anys va fer els dibuixos del conte que hi està inspirat i que el públic també podia adquirir al teatre municipal. 

Xavier Gonzàlez-Costa i Robert Agustina, autors del text, han assumit altra vegada les direccions teatral i musical. Gonzàlez-Costa, Agustina i Calderer han cedit els seus drets d'autor per facilitar la interpretació d'una obra que ha estat tot un èxit i que s'ha escenificat de nou tres anys després de la seva estrena per ajudar econòmicament l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà que passa per una complicada tessitura econòmica. 

Laia Fernández Sala de 9 anys s'ha estrenat en el paper de la menuda Queralt. També ha estat la primera vegada que Òscar Garcia es posava en la pell d'en Cinto, el pare de la Queralt, i que el jove Marc Freixa feia d'escolanet. Han repetit paper Anna E. Puig, que ha fet de mare, i Tànit Venturós, la dolça oreneta. 

Freixa ha sorprès per la versemblança aconseguida amb el personatge de l'escolanet. 

Els promotors han estat l'Escola Municipal de Música i el Conservatori de Música dels Pirineus. 
 
Arxivat a