La campanya per l'Arlet i una desena d'entitats reben el Premi Santa Bàrbara pel seu «esforç» i «solidaritat»

El projecte per recaptar diners contra el càncer impulsat pels pares de la petita i les associacions del municipi ha estat guardonat en un acte a l'antic Hogar del Minero

02 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:16h
Foto de grup dels guardonats i els regidors en l'acte del Premi Santa Bàrbara.
Foto de grup dels guardonats i els regidors en l'acte del Premi Santa Bàrbara. | Pilar Màrquez Ambròs
Cercs ha concedit el Premi Santa Bàrbara 2019 a les entitats i veïns del poble que han col·laborat en la campanya "Tot és possible" per curar la menuda Arlet, una veïna de Sant Jordi que pateix un neuroblastoma, un tipus de càncer infantil. Responsables de les entitats han recollit el guardó, acompanyats pels pares de la petita, la Roser Parcerisa i el Genís Vila, i de la mateixa Arlet. 

La campanya "Tot és possible", que impulsen les entitats del municipi de Cercs, amb el suport de l'ajuntament i la família de la nena, va néixer per ajudar a finançar un tractament als Estats Units. Actualment, la menuda ha patit una recaiguda que ho impedeix, però la campanya solidària per combatre aquest càncer no afluixa i serà el motor d'unes festes nadalenques plenes d'activitats solidàries a la comarca. 

L'acte del Premi Santa Bàrbara 2019 va celebrar-se dissabte a l'antic Hogar del Minero de la colònia de Sant Corneli amb la constitució d'un ple extraordinari i l'acord per unanimitat de lliurament del premi. Roser Parcerisa va dirigir, un minuts més tard, unes paraules d'agraïment a tothom qui ha col·laborat i continua col·laborant en la campanya i va emocionar-se en recordar el suport del seu avi, Gaspar, antic miner i present entre el públic. "Ha estat un suport molt gran per a la família", ha assegurat. 

"La lluita, l'esforç i la solidaritat fa temps que ens acompanyen però, en els últims mesos, amb la campanya "Tot és Possible", ens hem sentit molt afortunats amb el suport de moltíssimes persones, l'Arlet és el motor de tota aquesta iniciativa, ens dona forces i una lliçó de vida cada dia", ha dit. 
 

Entrega del reconeixement als pares de l'Arlet. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


En total han estat guardonades amb un diploma una desena d'entitats del municipi com a reconeixement per la seva participació en l'organització d'activitats solidàries a benefici de l'Arlet durant els últims mesos. Cercs ha reconegut la tasca feta al respecte de l'escola Sant Salvador; les comissions de festes de Sant Corneli, del Pont de Raventí, de la Rodonella i del Roseret; la Penya Blaugrana La Baells; Quercus Teatre; la comissió de la cavalcada de Reis; l'AMPA de l'escola Sant Salvador; el Museu de les Mines de Cercs; el grup de la Germanor de la Gent Gran; l'entitat esportiva Correcamins i l'Associació de Dones Pont de Raventí.

L'alcalde Jesús Calderer, en nom de tots els regidors del consistori, ha exposat els motius pels quals enguany han fet l'entrega del premi a aquesta iniciativa solidària. Calderer ha recordat que el Premi Santa Bàrbara va néixer precisament per reconèixer a aquelles persones de la vila que, formant part d'entitats o a títol individual, són un exemple a seguir, mantenint una estreta relació amb valors miners com "l'esforç"i "el treball en comunitat".

"La solidaritat és un valor especial, per això enguany el premi té més sentit que mai", ha apuntat. "Quan la campanya "Tot és Possible" va començar era un gran repte, un projecte ambiciós en el qual hi havíem de ser com a municipi, però ara podem dir que estem molt satisfets del suport que ha tingut la campanya. La solidaritat que ens ha vingut des de fora també ha estat sorprenent. Treballar units per a una mateixa causa ens fa més grans com a poble", ha elogiat Calderer. "Així és com veiem que té sentit viure junts i lluitar per projectes potents, per la investigació i la solidaritat, aconseguir que quan algú té un problema se senti recolzat", ha expressat l'alcalde. "A tota la comarca s'han fet activitats, és molt bonic i molt positiu", ha reiterat. 

L'acte s'ha clos amb el concert de la coral Kantikum de l'Escola de Música de Puig-reig i una espectacular traca en honor a Santa Bàrbara. 

Dissabte també va presentar-se la renovació dels espais museogràfics de dins la mina en el 20è aniversari del Museu de les Mines de Cercs.
 

L'acte ha clos amb l'actuació del cant coral de l'Escola de Música de Puig-reig. Foto: Pilar Màrquez Ambròs