Participació ciutadana

Berga posa en marxa dilluns la votació dels seus primers pressupostos participatius

De les 57 propostes rebudes, els serveis municipals n'han validat un total de 44

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 29 de novembre de 2019 a les 17:46 |
Carrer Buxadé de Berga. | Turisme Berga
Berga posa en marxa dilluns la votació de les propostes fetes per les entitats i la ciutadania als seus primers pressupostos participatius. Les persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat podran emetre el seu vot fins el dia 15 de desembre, escollint un màxim de dues propostes, el cost de les quals, si surten escollides, s'inclourà als comptes del proper any 2020. La iniciativa és una prova pilot desenvolupada per l’àrea de Participació Popular que ha comptat amb el treball conjunt dels diferents grups municipals que formen part del consistori berguedà i a la qual s'hi destina una partida econòmica de 30.000 euros.
 
44 propostes a votació
 
Un cop finalitzat el període de presentació de propostes el passat dia 3 de novembre els serveis municipals de l’Ajuntament de Berga han comprovat i valorat el compliment dels criteris establerts i la viabilitat tècnica i econòmica de cadascuna de les aportacions realitzades pels veïns i veïnes. De les 57 propostes rebudes, n'han estat validades un total de 44, que formen part de la butlleta de votació. En aquest enllaç s'inclou, per a cadascuna, el títol, la descripció breu de la valoració i el pressupost estimat.

Tanmateix, s'han recollit en un dossier aquelles propostes admeses que s'han fet arribar al consistori amb el formulari pertinent al procés participatiu, perquè la ciutadania pugui tenir accés a les contribucions originals de les persones participants. Ambdós documents, butlleta de votació i dossier de propostes, estan disponibles tant digitalment, a través de la web de l'Ajuntament de Berga, com físicament, en els punts i horaris de votació establerts.
 
Punts i horaris de votació
 
El consistori ha establert vuit punts de votació itinerants en dies i horaris diferents per facilitar l'accés i el dret de vot de la ciutadania. Hi haurà un punt de votació permanent que és l’Ajuntament de Berga els matins de dilluns a dijous de 9 a 14h i la tarda dels dilluns de 17 a 19h.


En dates puntuals, però, també es podrà votar a la Fira del Jocs i de Nadal (divendres 6 de desembre de 10h a 14h i de 16h a 20h); l'Hotel d'Entitats (dijous 12 de desembre de 16h a 19h); l'Escola  de la Valldan (divendres 13 de desembre d'11h a 14h); la Zona Esportiva Toni Sabata (divendres 13 de desembre de 17 a 20h); el Mercat Setmanal del Passeig de la Indústria (dissabte 14 de desembre de 10h a 14h); la Residència Sant Bernabé (dissabte 14 de desembre de 16 a 18h); i el Teatre de Cal Rosal (diumenge 15 de desembre d'11h a 14h).
 
Les persones que vulguin participar en la votació s'hauran d'adreçar a un d'aquests punts esmentats i identificar-se (DNI, NIF, NIE, carnet de conduir o passaport), per tal que els responsables de la votació puguin comprovar que aquestes siguin majors de 16 anys i estiguin empadronades a Berga. El resultat del procés de votació es donarà a conèixer en un acte públic que es farà el dimarts, 17 de desembre, a dos de 8 del vespre a l'Ajuntament de Berga. Les propostes que hagin estat més votades, fins a esgotar la partida econòmica de 30.000 euros, s'executaran durant l'any 2020.

 

Participació