Festes

Cercs atorgarà el Premi Santa Bàrbara 2019 a «Tot és possible», la campanya per ajudar a l'Arlet

El reconeixement té en compte que les accions dels premiats reflecteixin alguns dels valors miners "com l'esforç, la implicació, el treball, la companyonia o la solidaritat"

per Pilar Màrquez Ambròs/Redacció , Berga, 29 de novembre de 2019 a les 09:24 |
Imatge de la campanya per ajudar l'Arlet. | Carlos Bertran - www.totespossiblearlet.com
Cercs atorgarà el Premi Santa Bàrbara 2019 a "Tot és possible", la campanya per ajudar a l'Arlet. El dissabte dia 30 de novembre l'Ajuntament de Cercs celebrarà l'acte de lliurament del Premi Santa Bàrbara  que enguany anirà destinat a la iniciativa solidària "Tot és Possible", i a tots aquells veïns, veïnes i entitats que s'han unit de manera solidària per ajudar a pagar el tractament a la petita Arlet, una nena del municipi que pateix un neuroblastoma, un tipus de càncer infantil que pateix des de 2015.

Els Premis Santa Bàrbara van néixer al municipi de Cercs per reconèixer a aquelles persones de la vila que, formant part d'entitats o a títol individual, siguin un exemple a seguir, mantenint una relació amb els valors miners. Allò que més es té en compte per atorgar aquest reconeixement és el fet que les accions dels premiats reflecteixin alguns dels valors miners "com l'esforç, la  implicació, el treball, la companyonia o la solidaritat". Per això, tal com ha informat l'Ajuntament de Cercs en un comunicat, enguany es vol atorgar el premi a "Tot és possible", amb un reconeixement especial a l'Arlet i als seus pares, la Roser i el Genís, així com també a totes les entitats que hi han col·laborat o ho faran en el futur.


La proposta va ser molt ben rebuda, i el premi es va aprovar pel consistori per unanimitat.

Aquest dissabte a les 12 del migdia, coincidint amb la celebració de les festes de Santa Bàrbara, se celebrarà aquest acte de lliurament del Premi Santa Bàrbara 2019 al ple de l'Ajuntament de la Vila de Cercs, que es constituirà excepcionalment a l'Hogar del Minero, actual Aula Didàctica del Museu de les Mines de Cercs.

Seguidament, a la 1 de la tarda, tindran lloc els actes en honor a Santa Bàrbara, que enguany seran un concert a càrrec de la Coral Kantikum de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig i per tancar es portarà a terme la tradicional traca a la Plaça Sant Romà.

Un ampli ventall d'actes solidaris

La campanya "Tot és possible", que impulsen les entitats del municipi de Cercs, amb el suport de l'ajuntament i la família de l'Arlet, va néixer per ajudar a l'Arlet a fer front  al neuroblastoma. Actualment l'Arlet ha patit una recaiguda, la qual cosa canvia la situació pel que fa al tractament que s'havia previst al Memorial Sloan Kettering Cancer Centre de Nova York. No obstant això, l'organització i la família tenen clar que res no s'atura i per això han continuat la campanya amb un ampli ventall d'actes solidaris, com el concert dels Catarres del passat cap de setmana que va aplegar més de 1.200 persones al pavelló de Sant Jordi de Cercs. El seu propòsit és seguir aportant els beneficis a la investigació de nous tractaments. 

 

Participació