Els esquiadors berguedans gaudiran de nou de forfets més barats a la Molina

L'estalvi serà d'entre 127 i 315 euros depenent del tipus d'abonament

28 de novembre del 2019
Actualitzat a les 20:18h
Esquiar a la Molina és més barat per les persones empadronades a la comarca.
Esquiar a la Molina és més barat per les persones empadronades a la comarca. | Ivan Sanz
El Consell Comarcal del Berguedà i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han renovat el conveni que permet comprar forfets de temporada a millors preus. La població del Berguedà podrà esquiar a La Molina, a preus més barats, la temporada 2019-20. Per a un esquiador de fora de la comarca, un forfet de temporada de la Molina costa entre 407 i 509 euros. En canvi, per als esquiadors berguedans els forfets de temporada oscil·len entre els 122 euros i els 382.

El conveni té com a objectius potenciar i promoure la pràctica dels esports de neu entre els habitants i escolars de la comarca, afavorir-ne l'aprenentatge i la afició per aquests esports, "per tal formar nous esquiadors que esdevindran els esportistes i usuaris de les estacions en el futur", segons fonts del consell comarcal. FGC és propietària i gestora de les estacions de muntanya de La Molina, Espot, Port Ainé, Vallter i Vall de Núria. 

Els preus bonificats són per aquelles persones empadrones en qualsevol ajuntament del Berguedà des de fa 3 o més anys i pels alumnes escolaritzats als centres de la comarca durant el curs 2019-2020. Per optar al descompte, cal presentar al Consell Comarcal del Berguedà el formulari de sol·licitat correctament emplenat, el DNI del titular, el certificat d'empadronament històric i certificat d'escolarització. Un cop que es disposi del formulari signat del consell comarcal conforme es compleixen els requisits, el full s'ha de portar a les oficines de la Molina i efectuar el pagament en el moment de l'adquisió del forfet, ja sigui en efectiu o targeta. 
 
Poden optar als preus bonificats els empadronats des de fa 3 o més anys d’antiguitat en qualsevol ajuntament de la comarca i/o els alumes escolaritzats als centres de la comarca per al curs 2019-2020.
 
Quins són els descomptes que puc aconseguir?

Els majors de 26 anys poden adquirir l'abonament de temporada per un preu de 382 euros, els joves de 18 a 25 anys poden aconseguir l'abonament per 194 euros. En les tarifes estàndard de l'estació, els joves d'aquesta franja d'edat formen part dels adults, de manera que habitualment han de pagar 509 euros pel forfet. Això fa que l'estalvi en aquesta edat sigui especialment significatiu, de fins a 315 euros.

La franja d'edat de 12 a 17 anys disposa un abonament per 194 euros d'acord amb el conveni del Consell i FGC, mentre que als nens i nenes de 7 a 11 el forfet anual els costa 122 euros amb el descompte. En infantil i júnior, existeix un abonament de mitja temporada, vàlid a partir de l'1 de febrer, per només 81 euros. D'altra banda, hi ha diferents paquets familiars per a menors escolaritzats al Berguedà.