La Fira de la Puríssima 2019 obrirà portes matí i tarda i oferirà sessions de cuina en directe

El xef de La Destil·leria de Gironella Eric Ochoa presidirà el 30è tast de blat de moro escairat

28 de novembre del 2019
Actualitzat el 29 de novembre a les 8:23h
Núria Masforroll i Santi Felius en la presentació de la Fira de la Puríssima 2019.
Núria Masforroll i Santi Felius en la presentació de la Fira de la Puríssima 2019. | Pilar Màrquez Ambròs
La Fira de la Puríssima obrirà portes matí i tarda i reforçarà la seva aposta pel comerç, i l'artesania però, en especial, per la gastronomia i els productes de proximitat gràcies a la novetat d'enguany: el Gastro Gironella. Així ho ha explicat aquest dijous el regidor de Promoció Econòmica, Santi Felius, acompanyat de la presidenta dels comerciants, Núria Masforroll. Ambdós han presentat l'àmplia programació de la mostra que es farà el diumenge 8 de desembre i que s'allargarà fins a dos quarts de 7 de la tarda. 

La Gastro Gironella portarà a la vila dues demostracions de cuina en directe a l'Església Vella. La primera estarà oberta a tot el públic i tindrà lloc a les 6 de la tarda de diumenge. Consistirà en una sessió a càrrec de la xef del restaurant Semproniana, Ada Parellada. La segona serà només per a professionals de la cuina. Tindrà lloc dilluns 9 a les 11 del matí, i comptarà amb el xef de la Fonda de Gombrèn, Francesc Rovira, i els també xefs berguedans Àlvaro del Riu del Castell de la Pobla de Lillet i Carme Clotet del Niu Nou de Bagà. També tindrà la col·laboració de l'Escairador.

L'entrada serà gratuïta però hi haurà aforament limitat de 90 persones, de manera que per participar a qualsevol de les dues sessions caldrà inscriure's a través de l'aplicació mòbil de Gironella.  

El regidor Santi Felius ha destacat que la Fira de la Puríssima ofertarà un gran ventall d'activitats destacades, entre altres, com no podria ser d'una altra manera, el 30è tast de blat de moro escairat, que aquest any presidirà el xef de La Destil·leria de Gironella Eric Ochoa, a dos quarts de 12 del matí a la Placeta. També hi haurà l'exposició del concurs de pessebres a la Casa Arxiu, una exposició d'artistes locals a Cal Vermell, el tradicional esmorzar de fira i la 32a trobada de gegants i grallers amb cercavila pel centre del poble. 

"Entre artesania, agroalimentació i la resta de parades de bijuteria i productes diversos, tindrem una cinquantena de paradistes, serà una fira potent que podrem anar veient créixer més i més", ha apuntat Santi Felius. 
 

Roda de premsa de presentació de la Fira de la Puríssima de Gironella. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Diumenge serà el dia fort de la fira, però els actes començaran dimecres 5 amb el sopar de "La Fira al Plat" a dos quarts de 10 de la nit a la Destil·leria. Dissabte 7 hi haurà també un bon grapat d'actes que dinamitzaran el cap de setmana del pont de la Puríssima a la Perla del Llobregat, com la Festa de l'Encesa de les Llums de Nadal, la Retrofest, la presentació dels equips i la Quina del Club de Futbol Atlètic Gironella i una visita teatralitzada per conèixer la història de la Gironella del segle XVIII a càrrec de la Paparra Teatre.

El pressupost d'enguany de la mostra es manté com en anteriors edicions en 9.000 euros. 

Tret de sortida a la campanya de Nadal dels comerciants

La Fira de la Puríssima també suposarà l'inici de la campanya de Nadal dels comerciants de Gironella, i no només perquè un dels moments més esperats del cap de setmana serà l'encesa de llums. Hi haurà sorteig i premis amb el Xipet, el personatge que l'any passat ja va fer les delícies dels gironellencs. Els clients hauran d'aconseguir els 86 cromos que podran trobar en 57 establiments de la vila per aconseguir el tauler de joc i participar en el sorteig d'una tauleta electrònica i de vals descomptes. 
Arxivat a