Berga comença a plantar vidalba per garantir-ne per Patum

Cada any es fan servir una vintena de camions de la brigada plens d'herba

Redacció
20 de març del 2015
Actualitzat a les 20:19h
Operaris de la brigada plantant vidalba
Operaris de la brigada plantant vidalba | Ajuntament de Berga

Operaris de la brigada plantant vidalba Foto: Ajuntament de Berga


La brigada de jardineria de l'Ajuntament de Berga ha iniciat aquesta setmana els treballs de plantació de vidalba perquè n'hi hagi de sobres quan arribi Patum i no s'hagi d'escatimar-ne a l'hora de vestir les carotes dels Plens. Les plantacions s'han realitzat als terrenys situats entre la zona poliesportiva municipal i el carrer Gósol i, per tal d'afavorir-ne el creixement, els operaris també han col·locat estaques i malles. 

La vidalba que s'utilitza cada any durant Patum, la cullen els membres de la brigada de jardineria pels marges i entorns de Berga. No obstant això, hi ha hagut anys en què les condicions climàtiques no han acompanyat i aquesta planta silvestre ha escassejat. 

Per aquest motiu, el consistori va decidir realitzar-ne una plantació que permetés no haver de patir de cara als salts de Plens de dijous i dissabte, així com per a la Patum Infantil de divendres. Habitualment, i segons ha informat el consistori, durant tota la Patum es fan servir una vintena de camions de la brigada plens de vidalba.
Arxivat a