Millores a la pista poliesportiva, entre els projectes guanyadors dels pressupostos participatius d'Avià

El poble també comprarà una furgoneta pel centre de dia amb part de la partida de 70.000 euros del procés participatiu

28 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:28h
La regidora Sara Subirana (a la dreta), al costat de l'alcaldessa Patrocini Canal, explicant el procés participatiu (arxiu).
La regidora Sara Subirana (a la dreta), al costat de l'alcaldessa Patrocini Canal, explicant el procés participatiu (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La comissió d'impuls dels pressupostos participatius d'Avià ha fet ja el tancament del procés d'enguany per incloure les noves partides al pressupost municipal 2020. A tot plegat, s'hi destinaran 70.000 euros. Un total de 194 persones (el 10% del cens) han votat a través de la plataforma We Decide i de manera presencial les propostes que van passar el filtre tècnic a principi mes. Les propostes més votades són la compra d'una furgoneta de segona mà pel Centre de Dia i la millora de la pista poliesportiva. Ambdues propostes sumen la xifra de 63.000 euros. 

Els 7.000 euros que queden per gastar del projecte aniran destinats als pressupostos participatius infantils, pels quals 48 infants (el 17% del cens infantil) han votat a la biblioteca de l'escola. Els nens i nenes del poble han optat per la instal·lació d'una tirolina a l'àrea d'esbarjo del Tossal i la compra d'alguns miralls pels lavabos de l'escola. 

La furgoneta del centre dia tindrà un cost d'uns 20.000 euros i la millora de la pista poliesportiva s'endu els 43.000 euros restants del pressupost participatiu. L'objectiu d'actuar a la pista és que, a llarg termini, pugui acabar convertint-se en un pavelló.

Es destinaran 5.500 euros a afegir una tirolina a l'àrea d'esbarjo del Tossal i els 1.500 euros restants del pressupost infantil a comprar miralls pel centre educatiu del poble.