El Taller Coloma dedica el seu calendari als col·laboradors del 35è aniversari en l'any més difícil

La presentació serà dissabte, a les 6 de la tarda al Pavelló de Suècia, amb la participació dels seus protagonistes, la presència de Dani Magyk, Fermí Riu i la Pallassa Trafàlgar

27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:25h
El Taller Coloma edita 1.300 exemplars del seu calendari solidari.
El Taller Coloma edita 1.300 exemplars del seu calendari solidari. | Pilar Màrquez Ambròs
No ha estat un any fàcil per les dificultats econòmiques que travessa l'entitat. Però com sempre quan s'acosta Nadal, el Taller Coloma ha presentat una nova edició del seu calendari solidari amb què incentiva la població a col·laborar amb el centre ocupacional amb una petita aportació de 5 euros, el que costa comprar aquest producte fet amb tota la il·lusió del món. D'aquesta manera, tothom pot ajudar un servei que fa més de tres dècades que ofereix feina a nois i noies amb diversitat funcional. 

Aquest any que acaba ha estat el 35è aniversari del Taller Coloma. Per aquest motiu, en les fotografies del calendari de 2020 hi apareixen els col·laboradors que van acompanyar els nois i noies del taller en la celebració del mes de maig. Com cada any, l'Agrupació Fotogràfica Tallers Arts i Oficis de Berga hi ha col·laborat. 

La directora del Taller Coloma, Carme Balletbó, ha remarcat que l'aniversari de l'entitat ha fet que el calendari d'enguany tingués la voluntat de ser ben especial. En cada edició, els impulsors d'aquest projecte escullen un fil conductor per triar quins personatges protagonitzaran les imatges que acompanyen cada mes del calendari. En la novena edició del calendari hi surten aquelles persones que van fer possible que el maig passat hi hagués festa d'aniversari, malgrat els temps difícils pels quals passa l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, en la qual s'engloba el Taller Coloma.

Hi ha Pau Ventura del Pàdel Indoor Berga, PD Salasxic i DJ Toni Malé, el grup d'havaneres Sac i Ganxo, els autors del disseny del logo del cartell de la festa, Mireia Robles i Albert Garrido, Jordi Travé, Josep Maria Clarà, Fermí Riu i Abde el Khoulati, col·laboradors del concert d'havaneres, el grup Format 3, els Rúpits de Gironella, Mestre Guim i PD Mambo, Sandra Tristante, Lluís Vall i Judit Martínez, col·laboradors de l'activitat de zumba, Neus Vilajosana i Quintí Canals, col·laboradors de la festa infantil, Skàndol Públic, i la Pallassa Trafàlgar i Pere Casas del grup Colònies de Borredà. 

"Són persones d'entitats que ens van ajudar a fer possible la festa de celebració de manera altruista, així que les vam convidar a acompanyar els nois i noies del taller a les fotografies com a agraïment", ha dit Balletbó. 
 
La presentació del calendari per al proper any serà dissabte 30 de novembre, a les 6 de la tarda al Pavelló de Suècia, amb la participació dels seus protagonistes, la presència de Dani Magyk, Fermí Riu i la Pallassa Trafàlgar. Serà llavors que el gran públic podrà gaudir de les fotografies del calendari, que de moment encara no s'han mostrat en públic. La directora del Taller Coloma, Carme Balletbò, ha recordat que es tracta d'una iniciativa que va sorgir per una emergència, la de recollir fons per a la recuperació de la bugaderia del centre especial de treball després de l'incendi del 2011.

La Susana Cabanas Capdevila i en Miquel Àngel, dos nois del centre especial de treball, han valorat molt positivament l'experiència de fer-se les fotografies pel calendari de 2020. 

Ermínia Altarriba, que s'ha encarregat del disseny del calendari i que també ha estat una de les fotògrafes, ha explicat que "en la portada del calendari s'ha volgut entrellaçar tota la força de les arrels d'un arbre per formar un nus conjunt que és la força de tots i la cooperació dels voluntaris". "Fent les fotos ens ho passem sempre molt bé, ve molt de gust fer aquesta feina", ha dit. "Tothom s'ho agafa amb molt d'interès i mira de fer una fotografia molt creativa", ha afegit. 

Des de l'Agrupació Fotogràfica Taller d'Arts i Oficis, Frederic Garrido, ha agraït l'oportunitat de col·laborar un any més amb aquesta causa social. "Ens ho passem bé però també aprenem molt, darrere de les fotografies hi ha aquesta part de comunicació i aprenentatge", ha indicat. "És un calendari fantàstic", ha elogiat. La tirada de calendaris que es posaran a la vida és d'uns 1.300 exemplars.

El gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics, Valentí Camprubí, ha concretat que es decidirà el destí dels diners d'enguany en funció de la recaptació. "Aquest any no està sent per a res fàcil, de projectes segur que n'hi ha", ha comentat. 
Arxivat a