Berga reparteix carmanyoles i porta entrepans a les escoles per fomentar el reciclatge

L'objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de reduir la quantitat de residus que es generen i evitar els plàstics i altres embolcalls d'un sol ús

27 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:01h
Les carmanyoles que s'han començat ja a repartir a les escoles.
Les carmanyoles que s'han començat ja a repartir a les escoles. | Escola Xarxa

Les carmanyoles que s'han començat ja a repartir a les escoles. Foto: Escola Xarxa

 
L'Ajuntament de Berga ha repartit carmanyoles i porta entrepans als escolars per fomentar el reciclatge. Des de les regidories d'Educació i de Medi Ambient de l'Ajuntament de Berga, i gràcies a una dotació econòmica  de 4.300 euros de la Diputació de Barcelona, aquesta setmana s'han posat en marxa un seguit d’actuacions per conscienciar la ciutadania de la importància de reduir la quantitat de residus que es generen i evitar els plàstics i altres embolcalls d'un sol ús. 

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, a NacióBerguedà, "la primera de les accions s'ha dut a terme als centres d'educació primària i ha consistit en el lliurament de carmanyoles per als alumnes d'educació infantil i porta entrepans per als alumnes de primer cicle de primària". L'objectiu és que aquests passin a ser utilitzats habitualment pels nens i nenes i les seves famílies, de manera que "s'abandoni definitivament l'ús d'embolcalls d'un sol ús com bosses de plàstic o paper d'alumini", ha apuntat Escútia. Es repartiran unes 430 carmanyoles als nens i nenes de P3, P4 i P5; i uns 300 porta entrepans als alumnes de primer i segon de primària dels cinc centres de la ciutat, tant públics com concertats. 
 
El passat dilluns dia 25 de novembre es va realitzar l'entrega de carmanyoles i porta entrepans a les escoles Xarxa i Vedruna i el proper divendres 29 es realitzarà a les escoles de la Valldan, Sant Joan i Santa Eulàlia.

"A la ciutat ja s'ha fet un canvi important pel que fa al reciclatge amb el porta a porta, ara volem apostar per la prevenció de la generació de residus", ha dit Eloi Escútia.
 
Des de l'organització es proposa que els centres educatius traslladin la iniciativa a les famílies i els demanin la seva col·laboració, al mateix temps que els integrin com a agents importants en el seguiment de les actuacions. A més, Eloi Escútia ha indicat que no només s'ha fet entrega del material, sinó que a partir d'ara se'n farà un seguiment i s'ha demanat a les escoles que mantinguin la tasca de conscienciació per tal que carmanyoles i porta entrepans passin a ser el més habitual a l'hora de portar l'esmorzar. 

Més endavant, es completarà aquesta primera acció amb el lliurament de bosses també reutilitzables a l'escola bressol Flor de Neu per a posar-hi la roba i els pitets per rentar.
 
Conscienciar els comerços i els treballadors públics
 
La segona de les actuacions es farà en col·laboració amb els comerços de Berga Comercial i la tercera se centrarà en la reducció de l'ús de plàstics d'un sol ús que actualment es fa
per part de treballadors i treballadores de l'ajuntament.

De moment, encara hi ha detalls per definir però la segona acció, que es farà d'acord amb la UBIC, estarà pensada per reduir l'ús de bosses de plàstic als establiments, posant a disposició dels clients dels comerços una bossa de roba de Berga Comercial amb un missatge que fomenti el reciclatge. L'actuació es farà de cara el 2020. 
Arxivat a